Devojčica se zarazila SMRTONOSNOM SEPSOM nakon što je PROBALA OBUĆU BEZ ČARAPA! Očajna majka upozorava: Infekcija može doći iznenada, čuvajte svoju decu (FOTO)
Foto: Facebook

hit!

Devojčica se zarazila SMRTONOSNOM SEPSOM nakon što je PROBALA OBUĆU BEZ ČARAPA! Očajna majka upozorava: Infekcija može doći iznenada, čuvajte svoju decu (FOTO)

Sepsa predstavlja „po život opasno medicinsko stanje“

Objavljeno:

Devojčica (4) pokupila je bolest zbog koje joj je život u opasnosti nakon što je probala obuću bez čarapa. Jodie Thomas majka je iz Walesa i objasnila je da je njena kći Sienna dan pre isprobala obuću, a da je infekcija došla preko male posekotine na nozi.

„Cipele koje je htela probale su i druge djevojčice, i tako je Sienna pokupila infekciju“, rekla je majka za The Sun. Dan nakon isprobavanja i kupovine, Siennino stopalo je strašno oteklo. To je ubrzo dovelo do infekcije koja se počela širiti po celoj nozi, a devojčica je pala pod groznicu.

„Odmah sam ju odvela u bolnicu, tresla se i izvrtala, bilo je strašno videti ju u tom stanju. Kažu da je reč o infekciji i možda će je operisati“, rekla je majka.

Devojčicu su idućih 5 dana izvlačili infekciju iz noge, i jedva je prošla bez operacije. Majka Jodie sada upozorava roditelje na moguće rizike koji proizlaze iz isprobavanja obuće.

„Za sve roditelje, molim vas da svojoj deci oblačite čarape kada isprobavaju obuću. Moja je krivica što to nisam radila, a posledice mogu biti ovakve… infekcija koja se širi po celom telu. Ne znate čije su noge bile unutra!!“

Iako je Jodie čula za česte infekcije stopala, poput atletskog stopala, iznenadila se da to može preći u otrovanje krvi, ili sepsu.

„Ovaj strašan primer pokazuje da sepsa može doći iznenada, i da može zahvatiti bilo koga bilo kada. Kada god primetite znakove infekcije, važno je da odmah potražite lekarsku pomoć i pitate ‘Radili se možda o sepsi?’“, rekao je dr. Ron Daniels.

Sepsa predstavlja „po život opasno medicinsko stanje“ u kojem „telo na infekciju reagira ekstremno. Bez pravovremenog lečenja, sepsa može izazvati oštećenje tkiva, gašenje organa i smrt.“

Pouka ove priče je jednostavna: pobrinite se da uz sebe uvijek nosite par čarapa kada isprobavate nove cipele!

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs / Magazin.ba)

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.