ODVELA JE ĆERKU U KUPOVINU, A DEVOJČICA JE ZATIM DOBILA SEPSU! Majka sada ima važno upozorenje za sve roditelje! (FOTO)
Foto: Facebook printscreen

opasnosti su svuda

ODVELA JE ĆERKU U KUPOVINU, A DEVOJČICA JE ZATIM DOBILA SEPSU! Majka sada ima važno upozorenje za sve roditelje! (FOTO)

Na Fejsbuku je podelila fotografije kojima je upozorila sve na važnu stvar!

Objavljeno:

Džodi Tomas iz Velsa nije ni sanjala u šta će se pretvoriti odlazak u kupovinu cipela s ćerkom.

Na Fejsbuku je podelila fotografije kojima je pokazala stopalo ćerke Sijene koja je isprobala cipele bez čarapa.

- Upozoravam sve roditelje da detetu obuju čarape pre isprobavanja novih cipela. Ja sam kriva što to nisam učinila i sama, a posledica može biti infekcija koja se širi telom - napisala je uznemirena majka.

Naime, njenoj je kćeri dijagnostifikovana sepsa, a lekari veruju kako se razvila zbog bakterije koju je devojčica pokupila u cipeli, a koja se začaurila u otvorenu ranu na njenom stopalu.

- Ne znate čija su stopala bila u cipelama pre vaših ili ko ih je dirao rukom. Sijena je imala paklen ishod, a srećom se uspešno oporavila - dodala je Džodi.

- Ko bi pomislio da će neko biti toliko bolestan zbog isprobavanja novih cipela? Ako idete u kupovinu za školu, ponesite i par čarapa sa sobom - savetovala je.

Sepsa je ozbiljna komplikacija upale koja, ako se ne leči, može dovesti do zatajenja organa i smrti. Stručnjaci savetuju da lekara treba posetiti odmah ako dete izgleda plavo ili bledo, vrlo je letargično i teško ga je probuditi, ubrzano diše, ima osip koji ne bledi na pritisak prsta ili se žali na bolove.

Dodaju da na sepsu može ukazivati još nekoliko simptoma, a to su previsoka ili preniska temperatura tela, problemi s disanjem, jedenjem i pijenjem, povraćanje, izostanak mokrenja, plač, zbunjenost, ukočeni vrat i razdraženost.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.