OTELOTVORENJE ZLA: Ćerku je držao u podrumu i napravio joj SEDMORO DECE, a 10 godina nakon zločina njegove reči i dalje lede krv u žilama!
Foto: Youtube printscreen

najstrašniji zločin austrije

OTELOTVORENJE ZLA: Ćerku je držao u podrumu i napravio joj SEDMORO DECE, a 10 godina nakon zločina njegove reči i dalje lede krv u žilama!

“Sve ću vam ispričati, ali imam jedan uslov. Nikada više ne želim da vidim svog oca.”

Objavljeno:

Josef Fricl je čovek za koga je blago reći da je monstrum - bolje je reći da je on otelotvorenje zla.

- Oduvek sam znao da ono što činim nije u redu. Znao sam da moram biti lud da činim te stvari. Pa ipak, s vremenom mi je postalo normalno da živim taj drugi život u podrumu svoje kuće.- rekao je on o svom stravičnom zločinu.

Fritcl je čovek koji je 24 godine u podrumu svoje kuće u austrijskom gradiću Amštetenu držao svoju ćerku Elizabetu. Zatočio ju je 1984., kada joj je bilo 18 godina, a dok ju je držao u podzemnom bunkeru koji je sam izgradio i u koji je njegovoj supruzi prilaz bio strogo zabranjen, zlostavljao ju je i tukao, a i silovao oko 3000 puta.

Nesrećna devojka svom je ocu rodila sedmoro dece. Od tih sedmoro dece jedno je umrlo tri dana nakon porođaja, a troje se pojavilo u košari na vratima kuće Fritclovih. Uz košaru su bile poruke da su to Elizabetina deca, a njena majka verovala je da je Elizabet pobjgla i pridružila se nekom kultu.

– Verovala sam tim porukama. U njima je pisalo da se ona o deci ne želi da se brine– kazala je posle Rosmari Fritcl.

Nakon što je stravična priča iz austrijskog podruma 2008. dospela u javnost, malo je bilo onih koji su vjerovali da Fritclova supruga nije znala šta se događa u mračnom podrumu njihove kuće. Ali ona je pri svojim tvrdnjama ostala, a Fritcl, koji u početku svoja zlodela nije hteo da prizne, na kraju se na sudu slomio.

Osuđen je na doživotni zatvor, a njegova ćerka sa svojom decom do kraja života moraće da živi s posledicama očevih zlodela.

– Nije im ništa nedostajalo jer sam se zaista trudio da im zatočeništvo učinim podnošljivim. Igrali smo se, smejali, zabavljali. Vodili smo sasvim normalan život – izjavio je Fritcl dr. Adelhajdu Kastneru koji je s njim razgovarao nakon hapšenja.

Fritcl je dr. Kastneru kazao i da Elizabeh nikada nije doživljavao kao svoju ćerku.

– Ona je bila moja supruga i moja partnerka – kazao je.

Nakon što je stravična priča isplivala u javnost, postavilo se i pitanje je li se sve to moglo sprečiti. Fritzl je 1967. bio osuđen na 18 meseci zatvora jer je silovao 24-godišnjakinju iz Linca. Deset godina kasnije bio je osumnjičen za seksualno zlostavljanje svoje tada 11-godišnje kćeri Elizabet. Usprkos sumnjama da Fritcl seksualno zlostavlja kćer, policija nije reagovala. Četiri godine kasnije Elizabet je pokušala da pobegne od kuće, ali policija ju je našla i vratila ocu monstrumu. Devojka je čekala do 1984., kada je napunila 18 godina. Mislila je da je punoletnost štiti, odnosno da je policija neće moći da je tretira kao begunca od kuće. Kako se samo prevarila!

Njen otac nije bio osoba koja zaboravlja, a ni osoba koja dopušta da mu se narušava roditeljski autoritet. Stoga se ovog puta dobro pripremio te je krišom ispod kuće napravio tajni bunker da bi 24. avgusta 1984. svoju ćerku prvo drogirao, a zatim je odvukao u bunker. Okovao ju je lancima i silovao, a ta mračna prostorija, puna pacova, bitće Elizabetin dom sledeće 24 godine.

Kada je priča postala javna, ispostavilo se da je Elizabet potajno vodila dnevnik u kojem je opisala kako ju je otac silovao i tukao, kako ju je prisiljavao da decu rađa na tom odvratnom mjstu iako ona o rađanju ništa nije znala.

– Ostavio mi je jednu staru knjigu, prljavi pokrivač i makaze. Morala sam da imam seks njim jer svaki put kada bih to odbila on bi nas tukao. Po podrumu sam lovila pacove, a mojoj su djeci obične stvari poput ogledala i vage bile senzacionalne – kazala je šest meseci nakon što joj je otac uhapšen.

Jedno od njene dece umrlo je nakon porođaja, a Fritcl je telo bebe potom zapalio te njegov pepeo rasuo po svom vrtu. I onda je došao april 2008. kada se najstarija Elizabetina ćerka razbolela, a ona je svog oca monstruma namolila da je odvede u bolnicu.

Fritcl joj je udovoljio, a u bolnici je kazao da je bolesna devojka ćerka njegove odbegle ćerke, koja je od kuće pobegla u kult. Svoje laži pokušao je potkrepiti i lažnim Elizabetinim pismom u kojoj se navodilo da je pristupila religioznom kultu.

Međutim, lekari nisu poverovali Fritclu pa su obavestili policiju. Videvši da bi mogao biti razotkriven, Fritcl je u bolnicu odlučio da dovede i Elizabet i drugo dvoje djce koje je s njom živelo u podrumu. Tražio ih je da podupru njegovu priču, ali Elizabet ga nije poslušala.

– Prvo je dugo ćutala, a onda je kazala: “Ako vam sve ispričam, nitko mi neće verovati.” Uspeo sam je da je uverim da mi kaže sve šta želi, a ona mi je tada rekla: “Sve ću vam ispričati, ali imam jedan uslov. Nikada više ne želim da vidim svog oca.” To je bilo zadnji put da je izgovorila ječ otac. I naravno da ga više nikad nije videla – kazao je policajac koji je prvi razgovarao s Elizabet u bolnici.

Ona danas s decom živi na tajnoj lokaciji, a njen monstruozni otac koji je sebe zvao rođenim silovateljem život će okončati u zatvoru.

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.