PRONAŠLA JE UBICU SVOG BRATA POMOĆU FEJSBUKA: Pre 30 godina njegovo telo pronađeno je kako pluta u Karipskom moru...(VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

neverovatna priča

PRONAŠLA JE UBICU SVOG BRATA POMOĆU FEJSBUKA: Pre 30 godina njegovo telo pronađeno je kako pluta u Karipskom moru...(VIDEO)

U julu 1978. godine pronađena su tela Krisa Farmera i Pete Frampton kako plutaju uz obalu Gvatemale. Bili su mučeni i vezani, a doktor koji je izvršio autopsiju naveo je da su 'tragovi [na oba tela] bili čudovišni'

Objavljeno:

Peni Farmer je uspela da pomoću Fejsbuka pronađe ubicu svog brata, koji je pre 30 godina pronađen mrtav sa svojom suprugom na Karipskom moru.

Priču o njenoj potrazi ispričao je Ben Dirs za BBC.

U julu 1978. godine pronađena su tela Krisa Farmera i Pete Frampton kako plutaju uz obalu Gvatemale. Bili su mučeni i vezani, a doktor koji je izvršio autopsiju naveo je da su 'tragovi [na oba tela] bili čudovišni'.

U Mančesteru su roditelji Krisa Farmera zajedno s njegovom sestrom Peni Farmer čekali na Krisovo pismo, ali nakon što su Kris i Peta u poslednjem pismu javili da su upoznali nekog Amerikanca i dvojicu njegovih sinova u Belizeu a zatim odlučili ploviti s njima na njihovom malom ribarskom brodiću do Hondurasa, nisu se više javljali.

Penin ubijeni brat i njegova devojka
Penin ubijeni brat i njegova devojka foto: Youtube printscreen

Krisovi roditelji kontaktirali su obalnu stražu Belizea, koja je javila da je brod Justin B otplovio sa Krisom i Petom, ali da se vratio bez njih. Britanski konzulat pronašao je Amerikanca Silasa Bostona u Sakramentu, u Kaliforniji, i ispitao ga, međutim uprkos sumnji da je povezan s ubistvom, nisu mogli da pronađu nikakve dokaze.

1. februara porodica Farmer primila je poziv od kojeg su strahovali. Tela su pronađena, ali uskoro je slučaj zastareo, dalje istrage nije bilo, nije bilo niti objava u gvatemalskim novinama, niti ikakve pomoći od gvatemalske policije.

Bostonova priča bila je puna rupa, on je već od ranije imao razne optužnice za napade, nošenje skrivenog oružja i silovanje, a treća od njegovih sedam supruga nestala je deset dana ranije. Najneobičnije od svega bilo je što Bostonova dva sina nikad nisu ispitana niti ih je ikad iko pokušao pronaći.

Peni, koja je tada imala 17 godina, kasnije je otišla na studije, postala novinarka, udala se i dobila troje dece. Ponovno je pronašla sreću u svom životu, kao i njeni roditelji nakon nekog vremena, ali pitanje o ubistvu i dalje ih je mučilo.

- Čovek uspe da razvije načine kako da se nosi s time, ali ispod površine i dalje ostaje ogromna bol. Znam da je moje roditelje proganjala misao o tome zašto se to dogodilo. Kris i Peta bili su tako nevini, mogli su imati predivan, ispunjen život - navodi Peni.

Penin otac preminuo je 2013. godine znajući da se nešto strašno dogodilo njegovom sinu, ali ne znajući kako niti zašto. Ali, Peni je dve godine kasnije iznenada doživela trenutak prosvetljenja, šećući s majkom po Oksfordširu.

Peni je uspela da pronađe Silasa Bostona na Fejsbuku, ali i njegova dva sina Rasela i Vinsa, kao i njegovu petu suprugu. Iako joj nisu odgovorili na poslane poruke na Fejsbuku, u međuvremenu je policijsko odeljenje Sakramenta ponovno otvorio slučaj o nestanku Bostonove treće supruge, a Bostonovi sinovi rekli su policiji da je činjenica da je Boston ubio njihovu majku bila otvorena porodična tajna. Klupko se počelo odmotavati.

Što je još neverovatnije, sinovi su pokušavali tri decenije da uvere policiju da su svedočili ubistvu Krisa Farmera i Pete Frampton. Iako su brojne institucije posedovale tu informaciju, niko od njih nije reagovao.

- Boston je silovao Petu, a potom ih oboje ubio i bacio s palube - navodi Peni.

Boston je na kraju pronađen u staračkom domu u jestu Eureka u Kaliforniji. Policija je pronašla nekolicinu svedoka potrebnih za slučaj, uključujući i doktora koji je napisao autopsiju i lučkog kapetana s kojim je Penin otac telefonski razgovarao.

Boston je Raselu poverio da je ubio 33 ljudi. Pretio je čak i da će ubiti Rasela i njegovog brata neposredno nakon što je ubio Krisa i Petu, kako bi čuvali tajnu o tome.

1. decembra 2016. godine, 14 meseci nakon što ga je pronašla na Fejsbuku i 38 godina nakon njegovog užasnog zločina, Boston je uhapšen i osuđen za ubistva Krisa Farmera i Pete Frampton. Ali Boston, koji je bio lošeg zdravstvenog stanja, iskoristio je svoje pravo na odbijanje lečenja i preminuo je 24. aprila 2017. godine. - Osećala sam se prevareno, uživala bih u tome da ga vidim na sudu i da mu kažem kako je uništio obe naše porodice - kaže Peni.

Ona je u međuvremenu napisala knjigu, Mrtvi u vodi, o ubistvu Krisa i Pete i njenom pokušaju da privede Bostona pravdi.

Nada se kako će knjiga biti večni podsetnik na njenog voljenog brata, zaključuje Dirs za BBC.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.