DECA U ŠKOLI SU MU REKLA DA SE UBIJE: Dečak (9) priznao da je GEJ, a onda je zbog prozivki vršnjaka oduzeo sebi život!
Foto: Facebook printscreen

vršnjačko nasilje

DECA U ŠKOLI SU MU REKLA DA SE UBIJE: Dečak (9) priznao da je GEJ, a onda je zbog prozivki vršnjaka oduzeo sebi život!

Njegova majka sada kaže da se samo nada da smrt njenog sina može podići svest o posledicama nasilničkog ponašanja

Objavljeno: 11:51h

Devetogodišnji dečak je izvršio samoubistvo nakon što je četiri dana trpeo maltretiranje u školi u Denveru u američkoj saveznoj državi Kolorado.

Njegova majka Leia Pirs rekla za KDVR-TV da joj je njen sin Džejmel Majles tokom ovog leta otkrio da je gej. Džejmel je to hteo da kaže i učenicima u svojoj školi jer se ponosio time što je gej, otkrila je njegova majka.

Škola u koju je išao Džejmel tvrdi da tamo postoje savetnici za krize koji su na raspolaganju učenicima, a školski je sistem porodicama poslao pisma o mogućnostima dodatnog savetovanja za učenike.

U pismu adresiranom na porodice učenika stoji da je Džejmelova smrt 'neočekivani gubitak za školsku zajednicu'. U pismu škola roditelje upozorava na znakove stresa koje bi trebalo da primete kod svoje dece.

- Naš je cilj biti vaš partner i podrška. Molimo vas da nam se slobodno obratite kako bismo razgovarali o načinu na koji želite ovo rešiti - stoji u pismu.

Iz škole poručuju da učitelji pokušavaju da stvore prostor kako bi učenici mogli s njima podeliti kako se osećaju i pokazati svoje emocije.

Učitelji četvrtih i petih razreda takođe će individualno nazivati porodice kako bi proverili kako su ta deca.

- Naš je prioritet sada da pomognemo svima koje ovaj slučaj zabrinjava, držimo učenike na sigurnom i istražimo činjenice ove tragedije - poručili su e-mailom iz škole.

Policija u Denveru istražuje smrt ovog ječaka tretirajući ju kao samoubistvo. Džejmelovo telo je pronađeno u četvrtak u porodičnom domu. On je upravo počeo da ide u četvrti razred osnovne škole "Džo Šumejker".

- Moj sin je rekao mojoj starijoj ćerki da su mu deca u školi rekla neka se ubije. Jako sam tužna što se nije meni obratio. Jako sam uzrujana zbog toga što je zaista mislio da je samoubistvo jedino rešenje - ispričala je njegova majka, prenosi BBC.

Dodaje da je Džejmel njoj rekao da je gej. Pritom je, kaže, izgledao jako prestrašeno, ali ona mu je rekla da je sve u redu i da ga još uvek voli. Njegova majka sada kaže da se samo nada da smrt njenog sina može podići svest o posledicama nasilničkog ponašanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.