Nestao SERGEJ SKRIPALJ?! Rođaci sumnjaju da je MRTAV, RUSIJA ZABRINUTA (FOTO)
Foto: EPA/Yury Senatorov

jezivo

Nestao SERGEJ SKRIPALJ?! Rođaci sumnjaju da je MRTAV, RUSIJA ZABRINUTA (FOTO)

Sergej i njegova ćerka Julija (33), koji su sada oboje otpušteni iz bolnice, pronađeni su bez svesti na klupi u Salisberiju 4. marta

Objavljeno:

Rođaci Sergeja Skripalja, bivšeg ruskog dvostrukog špijuna, koji je otrovan "novičokom" u martu u Velikoj Britaniji, plaše se da je on možda mrtav, rekla je jedna od njih ruskoj agenciji RIA.

Viktorija Skripalj rekla je kako se nije čula sa njegovom ćerkom Julijom, koja je takođe bila otrovana, od kraja jula. Tada je Julija pozvala da svojoj baki čestita rođendan i rekla je da će se njen otac, 67-godišnji Segej, javiti čim se oporavi od traheostomije, prenosi RT njuz.

Viktorija je rekla kako misle da je njen ujak mrtav.

- Plašimo se da je mrtav jer je Julija rekla da će se on javiti za tri dana i da ima veliku želju da se čuje sa familijom. On puno voli svoju majku i koristi svaku priliku da se čuje sa njom - ispričala je Viktorija.

Rođaka ruskog špijuna je istakla kako nema nijednog snimka ni fotografije njenog ujaka u bolničkom odelu, što je bio slučaj, prema njenim rečima, i sa Aleksandrom Litvinjenkom, bivšim oficirom ruske tajne službe, koji je 2006. bio otrovan u Londonu.

Ona je takođe rekla kako ni novinarima ni rođacima nije bilo dozvoljeno da ga vide, što je podgrejalo sumnju da sa njim nešto nije u redu.

- Nisu nas pustili unutra. Ne razumem šta je toliko strašno ako ga vidimo? - upitala je Viktorija.

Sergej i njegova ćerka Julija (33), koji su sada oboje otpušteni iz bolnice, pronađeni su bez svesti na klupi u Salisberiju 4. marta. Oni su navodno otrovani nervnim agensom "novičokom".

Incident je izazvao diplomatski rat između Velike Britanije i Rusije, nakon što je London optužio Kremlj za napad, koji je odbacio ove navode.

Viktorija je u jednom drugom intervjuu moskovskim novinama rekla da, ako njen ujak nije mrtav, onda ga Velika Britanija drži u tajnosti jer nema dokaze da je za napad odgovorna Rusija.

- On je ili mrtav ili nemaju šta da pokažu. Mislim da je kao u slučaju Litvinjenka, dozvolili bi nam da ga vidimo kada bi imali šta da pokažu - ponovila je ona.

Moskva je takođe zabrinuta zbog nedostatka informacija o porodici Skripalj.

- Smatramo da je sumnjivo i sramno što nemamo informacije o zdravstvenom stanju i kretanju ruskih građana Julije Skripal i njenog oca Sergeja - rekla je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

BONUS VIDEO:

Žongler ušao u redakciju Espresa i uradio nešto neočekivano!

(Espreso.co.rs / RIA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.