KLEKNULA PRED PUTINOM! Ministarka spoljnih poslova AUSTRIJE na meti kritika zbog skandaloznog postupka!
Foto: Reuter

duboki naklon

KLEKNULA PRED PUTINOM! Ministarka spoljnih poslova AUSTRIJE na meti kritika zbog skandaloznog postupka!

Putin je bio glavna zvezda njenog venčanja

Objavljeno:

Austrijska ministarka spoljnih poslova Karin Knajsl meta je žestokih kritika zbog toga što je pred ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na svom venčanju u subotu napravila veliki 'kniks' (naklon) i time po mišljenju kritičara nanela štetu ugledu zemlje.

Putin je bio glavna zvezda njenog venčanja iako nisu posebno dobri prijatelji. Knajsl je s njime otplesala valcer i nakon toga napravila duboki 'kniks' (naklon) što su neki austrijski mediji ocenili štetnim za Austriju.

Naklonila se Putinu
Naklonila se Putinu foto: Reuter

'Kniks' na kraju plesa važan je element bečkog plesnog bontona i izraz poštovanja, objasnio je Roman Svabek, vlasnik plesne škole koja zadnjih deset godina organizuje poznati bečki Opernbal.

- Knajslino klečanje pred Putinom je sramota - ocenio je Der Standard, dodajući:

- Ministarka spoljnih poslova izgubila je svu verodostojnost zbog načina na koji se ponela prema Vladimiru Putinu.

Putin na venčanju ministarke
Putin na venčanju ministarke foto: EPA/ALEXEI DRUZHININ

Knajsl (53), nestranačka stručnjakinja za Bliski istok, imenovana je ministarkom spoljnih poslova na predlog krajnje desne Slobodarske stranke (FPOe) koja je bliska Putinovoj Jedinstvenoj Rusiji.

Njeni kritičari fokusirali su se na to što Austrija trenutačno predsedava EU-om, a odnosi EU-a i Rusije jako su napeti zbog niza pitanja. Austrija nije kao druge evropske države ove godine proterala ruske diplomate nakon što je Velika Britanija optužila Kremlj da je nervnim otrovom otrovao bivšeg ruskog špijuna i njegovu ćerku u Engleskoj, što Moskva demantuje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.