BIO JE POZITIVAN NA SVE DROGE: Policajci se nikada nisu susreli sa ovavkim slučajem!
Foto: EPA / Neil Hall

BAŠ SE ZABAVLJAO

BIO JE POZITIVAN NA SVE DROGE: Policajci se nikada nisu susreli sa ovavkim slučajem!

Pronađeni su tako visoki nivoi kanabisa, amfetamina/metamfetamina, kokaina i opijata, kao i alkohola

Objavljeno:

Španska policija bila je u čudu kada su zaustavili muškarca za kojeg je, nakon testiranja na droge, potvrđeno kako je bio pozitivan na sve moguće vrste opijata.

Pronađeni su tako visoki nivoi kanabisa, amfetamina/metamfetamina, kokaina i opijata, kao i alkohola.

Lokalna policija je za Euronews izjavila da je u gradu Karkastiljo anonimna osoba pozvala policiju i rekla kako je "nekoliko ljudi ušlo u vozilo pod uticajem alkohola".

Vozač je kažnjen s 1000 evra a zatim mu je oduzeto šest bodova s vozačke dozvole zbog neprolaska alkotesta, a dodatnih 1000 evra i šest bodova oduzeto mu je zbog neuspeha prolaska testa na droge.

Maksimalan broj bodova na vozačkoj dozvoli u Španijij je 12. Ali, uprkos prirodi događaja prekršaj je kategorizovan kao "administrativni" pa se vozač neće morati pojaviti pred sudom.

Policija je istaknula da činjenica da je vozač pozitivan na droge ne znači nužno da je pod uticajem navedenih supstanci i ne znači nužno ni da ih je konzumirao toga dana.

Vremenski period nakon kojeg supstanceiostaju u ljudskom telu zavisi o mnogo stvari, između ostaloga i o konzumiranoj supstanci i načinu rada tila osobe koja ju je konzumirala.

Razlika između "prisutnosti lekova u telu" i "bivanja pod uticajem" bila je predmet mnogih kontroverzi, pa čak i žalbi na sudu.

Zemlje EU-a imaju različita pravila za tretiranje vozača pod uticajem droga, prema Evropskom centru za praćenje droga i zavisnosti o drogama.

U nekim zemljama Evropske unije vožnja pod uticajem droga može dovesti do zatvorske kazne od dve ili više godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.