A SAMO JE POPILA BESPLATNU ČAŠU VINA U AVIONU: Čim je sletela okružili su je uniformisani policajci, za nju i ćerku je tad počeo pakao! (FOTO)
Foto: Profimedia

PROŠLA KROZ PAKAO

A SAMO JE POPILA BESPLATNU ČAŠU VINA U AVIONU: Čim je sletela okružili su je uniformisani policajci, za nju i ćerku je tad počeo pakao! (FOTO)

Noćna mora ove 44-godišnjakinje počela je 13. jula ove godine kada je izašla iz "Emirejts erlajnsa" koji je leteo iz Londona u Dubaji

Objavljeno:

Eli Holman (44) i njena četvorogodišnja ćerka uhapšene su na aerodromu u Dubaiju, jer je ova Britanka popila čašu vina tokom osmočasovnog leta iz Londona.

Noćna mora ove 44-godišnjakinje počela je 13. jula ove godine kada je izašla iz "Emirejts erlajnsa" koji je leteo iz Londona u Dubaji.

Tokom osmočasovnog leta, ona je od stjuardese dobila besplatnu čašu crnog vina, što je standardna praksa na ovom letu. Međutim, čim je sletela, imigracioni zvaničnik je odmah krenuo da joj pravi probleme.

Nakon sletanja ustanovljeno je da joj "viza nije u redu", da je već nekoliko puta posetila njihovu zemlju, da mora odmah da kupi kartu i da se vrati u London. Nisu joj čak dozvolili ni da, iako je prevalila toliki put, podnese na aerodromu novi zahtev za vizu.

A, onda je usledilo, kako je rekla, šokantno pitanje - da li je pila?!

- Rekla sam im da sam popila čašu vina u avionu, koji su mi besplatno dale stjuardese. Rekli su mi da je posedovanje, ali i konzumiranje alkohola zločin u UAE - rekla je ona.

U jednom trenutku je izvadila telefon kako bi dokumentovala neprijatno ponašanje imigracionog zvaničnika, nakon čega se, u roku od nekoliko minuta, pojavila "armija" naoružanih policajaca.

Zašto?!

Zato što je snimanje telefonom, tačnije snimanje imigracionog zvaničnika i policije - krivično delo.

Odmah su ih odveli u ćeliju, oduzeli joj telefon, pasoše, uzeli su joj krv kako bi procenili koliko procenata alkohola ima u krvi, počupali joj minđuše iz ušiju, počeli da skidaju čak i nadogradnju sa glave...

Stražari su pričali samo na arapskom, u početku im nisu davali ni hranu, vodu, ali ni da idu do toaleta, spavale su na podu ćelije koja je bila "smrdljiva i bez vazduha".

- Moja ćerka je jedno srećno dete, ali tada je bila i te kako uplašena. Tri dana nismo mogle da spavamo - objasnila je ona i dodala da je analiza krvi pokazala da je imala 0,04 posto alkohola u krvi.

Njen suprug nije ni znao da su one zarobljene.

- Prijatelji su nekako saznali da smo u zatvoru, pokušali su da nas posete, ali nikome nisu dali dozvolu. U jednom trenutku je moj suprug doleteo u Dubaji. Ponašali su se prema nama kao da smo najveći kriminalci. Njegovim dolaskom mogle smo da izađemo iz pritvora uz, naravno, kauciju. Ćerka je uspela da se vrati u Englesku sa njim, dok sam ja morala da ostanem u Dubaiju.

Konfiskovali su mi pasoš, a biće kod njih sve dok se ne reši slučaj, koji može da traje čak godinu dana. Zbog ove situacije smo bankrotirali. Preko 30.000 funti sam dala za advokate, troškove, morala sam da zatvorim zubnu ordinaciju. Sva naša ušteda nestala je "preko noći". Ovo je veoma uticalo na celu našu porodicu. Ne razumem zašto "Emirejts erlajns" služi alkohol, ako zna da će putnici proći kroz pakao?! - zaključila je ona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.