20 puta brže od zvuka: Od Njujorka do Londona za 11 minuta (FOTO) (VIDEO)

futuristički superdžet

20 puta brže od zvuka: Od Njujorka do Londona za 11 minuta (FOTO) (VIDEO)

Koncept superbrzog aviona budućnosti nastao je iz želje konstruktora Šarla Bombardjea da stvori letelicu koje će moći da poveže dve suprotne tačke zemljine lopte za što kraće vreme
Objavljeno: 15:45h

"Skreemr" je koncept aviona budućnosti koji će biti u stanju da leti brzinom od 24 maha! To je čak 12 puta brže od Konkorda, najbržeg putničkog aviona ikada. Njegov dizajner Šarl Bombardje tvrdi da će avion moći da preveze 10 ljudi na razdaljinu od 20.000 kilometara za manje od sat vremena. Preživljavanje avionske nesreće je moguće ako se vozite ovim avionom! (FOTO) (VIDEO) To znači da bi let ovakvim avionom od Londona do Njujorka trajao samo 11 minuta. Bombardje je pošao od ideje da stvori letelicu koje će biti u stanju da dostigne anipode (dijametralno suprotne tačke na zemlji) za što kraće vreme.

Avion bi se pokretao lansiranjem iz magnetnog šinskog topa, koji bi trebalo da ga katapultira velikom brzinom sve dok ne dostigne 10 maha.

Rakete sa pogonom na tečni kisonik ili na kerozin bi bile aktivirane da pomognu brzom uspinjanju aviona na veliku visinu. Potom bi se aktivirali "skrimdžet" motori uz pomoć kojih bi letelica dostigla brzinu 10 puta veću od brzina zvuka.

Jedini predvidivi problem, za sada, je konstantno snažna, stalno rastuća buka koja bi se stvarala iznad tla, kao i velika količina toplote na nosu i krilima aviona. Superoružje iz Putinovog šteka: Nuklearni avion M-60M za uništenje džihadista! (FOTO)

(Espreso.co.rs / Daily Mail / Foto: Imaginactive)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.