OVO NIJE VOJNA BAZA, nego JAZBINA PUTINOVIH VUKOVA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

BAJKERI

OVO NIJE VOJNA BAZA, nego JAZBINA PUTINOVIH VUKOVA! (VIDEO)

Reč je o motorističkoj bandi povezanoj s Putinom, a vodi ih aktivist poznatiji kao Hirurg koji je pomogao Rusiji u aneksiji Krima

Objavljeno:

Noćni vukovi, bajkerska grupa povezana s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom osnovala je svoj ogranak u Slovačkoj koja je članica EU-a i NATO-a. Baza ove skupine, koju neki smatraju paravojnom organizacijom, nalazi se 70 km od Bratislave i prilično liči na vojnu bazu. U njoj se nalaze i tenkovi i druga vojna vozila.

Ruska vlada je ovu bazu nazvala "evropskom središnjicom".

Inače, ovi bajkeri su pod sankcijama SAD-a jer su sudelovali u borbama u Ukrajini na strani ruskih pobunjenika te su pomogli u aneksiji Krima. Vođa Noćnih vukova je bivši lekar Aleksandar Zaldostanov. Nadimak mu je 'hirurg'.

Baza se nalazi na privatnom posedu Jozefa Hambaleka koja je vođa slovačke nacionalističke grupe NV Europa. Na istom mestu ranije je bila farma svinja.

Hambalek tvrdi da su tu vojna vozila jer planira da otvori muzej Drugog svetskog rata s posebnim naglaskom na sovetske jedinice koje su koristile motocikle.

Slovački predsednik Andrej Kiska nazvao je Noćne vukove "ozbiljnim sigurnosnim rizikom" i "alatom režima koji je umešan u okupaciju susedne zemlje".

Inače, Noćni vukovi su nedavno bili u poseti BiH odnosno u Republici Srpskoj te su tvrdili kako su došli radi "obnove duhovnih veza između pravoslavnih naroda".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.