OVA ŽENA JE URADILA NEŠTO NEVEROVATNO ZA POTPUNOG STRANCA! Lekari su mu dali samo TRI MESECA života, gubio je nadu, a onda je dobio njen mejl... (VIDEO)
Foto: CBS Printscreen

plemenito

OVA ŽENA JE URADILA NEŠTO NEVEROVATNO ZA POTPUNOG STRANCA! Lekari su mu dali samo TRI MESECA života, gubio je nadu, a onda je dobio njen mejl... (VIDEO)

David Načere iz San Franciska gubio je nadu u opravak nakon šest i po godina borbe s uznapredovalom bolešću

Objavljeno:

Džesika Moris (30) iz Kalifornije učinila je nešto neverovatno plemenito - donirala je svoj bubreg potpunom strancu!

Dvoje potpunih stranaca sada je povezano za ceo život. Džesika je nakon dočeka 2018. godine odlučila da će u ovoj godini nekome spasiti život.

Istovremeno, David Načere iz San Franciska gubio je nadu u opravak nakon šest i po godina borbe s uznapredovalom bolešću zbog koje su mu otkazivali bubrezi.

Iako su mu lekari tražili donora, nisu uspeli da ga pronađu, pa je David u očajničkom pokušaju da živi odlučio potragu za bubregom preseliti na internet.

Na stranici Craigslist objavio je kako traga za donorom, s malo nade da bi mu neko nepoznat hteo pomoći. Na njegovu sreću, Džesika je pretraživala istu stranicu kako bi ispunila svoju odluku pa mu se javila.

- Lako je reći da ćete nešto učiniti, ali treba to zaista i uraditi. Naišla sam na Davidov oglas i direktno mu se javila. Verovatno mu je prvo to bilo jako čudno, bio je jako skeptičan i zaista se moglo osetiti koliko sumnja u moju ponudu - kazala je Džesika.

David problem s bubrezima ima još od rođenja, a prvi put su mu otkazali kada je imao samo tri meseca. Tokom života prošao je 27 operacija, a kada je otkriveno da mu otkazuje i drugi bubreg, dijagnostifikovana mu je i Kronova bolest.

Na oglas na Craigslistu javili su mu se i drugi ljudi koji su za bubreg tražili basnoslovne svote ili su nudili pomoć kako bi im zauzvrat pomogao pri useljavanju u SAD.

- Na Džesikin e-mail bio sam 100 posto skeptičan. Odmah sam pretpostavio da je rieč o prevari. Kako smo nastavili da se dopisujemo shvatio sam da zaista misli ozbiljno - rekao je David.

Našli su se i odmah 'kliknuli', a potvrđeno je i da Džesikin bubreg odgovara za transplantaciju. Nakon dvomesečnih priprema i brojnih pretraga oboje su operisani pre nekoliko dana. Iako postoje rizici od ozbiljnih komplikacija, oboje su optimistični.

- Sigurno ćemo biti prijatelji do kraja života. Sada u sebi nosi deo mene i nema izbora - našalila se Džesika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.