DUGO JE KORISTILA PROIZVOD KOJI MNOGE ŽENE OBOŽAVAJU: Jednog dana je primetila kako joj OPADA KOSA, a kada je otišla lekaru saznala je UŽASNU ISTINU! (FOTO)
Foto: Facebook

horor za žene

DUGO JE KORISTILA PROIZVOD KOJI MNOGE ŽENE OBOŽAVAJU: Jednog dana je primetila kako joj OPADA KOSA, a kada je otišla lekaru saznala je UŽASNU ISTINU! (FOTO)

Sada upozorava žene da ovaj proizvod nikako ne koriste!

Objavljeno: 07:11h

Nikol Bakster je devojka koja je doživela nešto užasno zbog proizvoda za kosu koji koriste mnoge žene.

Ona veruje da joj je korištenje suvog šampona uništilo koren dlake zbog čega je na nekim mestima potpuno oćelavila, piše Kosmopolitan.

Kad je primetila da gubi kosu, otišla je lekaru.

- Sve me je jako svrbelo i ljuštilo se. Svuda sam imala crvene mrlje i mehure pa sam se osećala kao da mi skalp gori, čak sam se noću budila zbog bolova i naprijatnosti - ispričala je.

Doktor joj je dijagnostikovao triangularnu alopeciju a zatim je poslao na biopsiju skalpa kako bi otkrio uzrok alopecije.

Rekao joj je da joj kosa mora biti čista za biopsiju i da ne koristi suhi šampon nekoliko dana pre postupka.

Nikol je tada potpuno prestala da koristi suvi šampon, a u sledećih nekoliko nedelja primetila je da je više ništa ne peče. Kad je došlo vreme za biopsiju, lekar je primetio da joj se koža značajno oporavila.

- Uporedio je moju kosu sada s fotografijama koje je snimio pre nekoliko jeseci i pitao me što sam promenila. Rekla sam da sam prestala koristiti suvi šampon, ali da je sve ostalo isto. Tada je bilo jasno što je uzrok mojim problemima - dodala je.

I dalje ima područja glave na kojima je ćelava, a leakri nisu sigurni da će joj kosa ponovno izrasti. Ipak, sad se oseća mnogo bolje te je najavila da više nikada neće koristiti suve šampone.

Kako piše Atlantic, suvi šamponi dovode do gomilanja različitih supstanci na vašim dlakama koje zagušuju koren kose. Ako ih nastavite koristiti, nagomilani slojevi samo se povećavaju i iritiraju kožu pa dovode do ispadanja kose.

Stručnjaci savjetuju da suve šampone ne koristite svaki dan i da češće perete kosu običnim šamponom kako bi se dlaka oporavila.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.