Tinejdžerka se parkirala na MESTO ZA INVALIDE i zato je OŠTRO OSUĐENA, a ono što je rekla u svoju odbranu napuniće vam oči suzama (FOTO)
Foto: Facebook

NE OSUĐUJTE PRERANO

Tinejdžerka se parkirala na MESTO ZA INVALIDE i zato je OŠTRO OSUĐENA, a ono što je rekla u svoju odbranu napuniće vam oči suzama (FOTO)

Rešila da "pošalje" poruku osobi koja joj je ostavila ovu poruku, ali i svima onima koji osuđuju

Objavljeno:

Jasmin Svift (19) parkirala se u jednom britanskom gradu na mestu koje je namenjeno samo osobama sa posebnim potrebama. Kada se vratila do automobila, imala je i šta da vidi. Neko joj je ostavio brutalnu poruku zbog toga što je zauzela mesto, a sa njom je sve u redu, nema problema sa disanjem i može normalno da hoda.

Ali, Jasmin ima i te kako ozbiljan zdravstveni problem, ali nije vidljive prirode, što ljudima predstavlja problem.

Ovoj 19-godišnjakinji dijagnostikovana je pre nekoliko meseci idiopatska arterijska plućna hipertenzija. To je stanje povišenog pritiska u krvnim sudovima pluća, najčešće se javlja zbog slabosti leve polovine srca kao posledice infarkta ili bolesti srčanih zalistaka ili mišića. Ali, kada se javi kod mlađih osoba, koje nemaju te tegobe, onda može da ugrozi život.

Zato je ona rešila da "pošalje" poruku osobi koja joj je ostavila ovu poruku, ali i svima onima koji osuđuju.

- Ako bih mogla da razgovaram sa tobom, osobom koja mi je ostavila ovu poruku, rekla bih ti, molim te nemoj da sudiš. Samo zato što nisam u kolicima ili nemam neki vidljiv problem, ne znači da ne mogu da koristim parking mesto za osobe sa posebnim potrebama i samo zato što nemam vidljiv problem ne znači da zaista nemam zdravstvenih problema. U jednom trenutku poželela sam da da razgovaram sa tobom uživo, ali s druge strane ne želim da trošim vazduh na nekog ko osuđuje - napisala je Jasmin na svom Fejsbuk nalogu.

Jasmin priznaje za Miror kako je objavila ovu sliku na svom profilu na Fejsbuku, dobija samo pozitivne i ohrabljujuće komentare.

- Samo sam želela da ljudima stavim do znanja da ne skaču odmah i ne donose nagle zaključke. Upravo to može i te kako povrediti osobu koja ima "nevidljivi" problem. Mene ja ova poruka samo trgla, dok nekog zaista može da povredi - dodala je Jasmin za Miror.

Bonus video

Novinarka Espresa u MARŠU MIRA za duše dva naroda

(Espreso.co.rs/ Blic/ Mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.