Svaki LIK iz SUNĐER BOBA predstavlja jedan SMRTNI GREH!  Kada shvatite ko su u stvari Lignjoslav, Patrik i ostatak ekipe, promenićete sliku o popularnom crtaću zauvek!
Foto: Printscreen

OTKRIĆE

Svaki LIK iz SUNĐER BOBA predstavlja jedan SMRTNI GREH! Kada shvatite ko su u stvari Lignjoslav, Patrik i ostatak ekipe, promenićete sliku o popularnom crtaću zauvek!

Okruženje morskog dna kao i karakteri glavnih junaka nisu stvoreni tek tako

Objavljeno: 20:54h

Američka animirana serija "Sunđer Bob" svoju premijeru imala je 1. maja 1999. godine. Seriju je osmislio morski biolog i animator Stiven Hilenburg (Stephen Hillenburg).

Radnja je smeštena u Tihom okeanu, u gradiću Koralovo koji ima 538 stanovnika. Najpopularnija mesta u crtanom su restoran „Keba Kraba“, škola vožnje Gospođe Pufne, „Školjka Siti“ – tržni centar, Polja sa meduzama,…

Međutim, okruženje morskog dna kao i karakteri glavnih junaka nisu stvoreni tek tako.

Svaki lik u ovoj skoro 20 godina staroj animiranoj seriji odgovara jednom smrtnom grehu. Ko je ko?

foto: Printscreen

SUNĐER BOB – RAZVRAT

Glavni i omiljeni lik ove serije, Sunđer Bob Kockalone, živi u ananasu sa svojim kućnim ljubimcem – pužom Garijem. Zaposlen je u restoranu brze hrane „Keba Krabi“, a njegova specijalnost su pljeskavice. Uvek nasmijan i spreman za igru. Međutim, iza lika ovog naivnog sunđera krije se greh razvrat. Iako je ovaj greh u bliskoj vezi sa se**ualnom konotacijom, u slučaju Sunđer Boba nije tako. Reč je o strastvenoj želji za nečim. On žudi za pažnjom i naklonošću, stalno pokušavajući da osvaja druge pomažući im na raznorazne načine.

foto: Printscreen

PATRIK – LENJOST

Patrik Zvezda je Sunđer Bobov komšija i najbolji prijatelj. Živi ispod stene, a od nameštaja ima samo fotelju i televizor. Iako je dobrog srca, ovaj lik nije baš najbistriji. Jedna od omiljenih aktivnosti mu je lov na meduze. Upravo njegov dom, ali i ponašanje, opisuje jedan od grehova – lenJost – kroz svaku epizodu ova zvezda osim što ne radi ništa, konstantno jede i gleda televizor. Čak je snimljena i epizoda „Big Pink Loser“, u kojoj Patrik dobija nagradu jer nije radio apsolutno ništa tokom najdužeg vremenskog perioda nego ikad iko ranije.

foto: Printscreen

LIGNJOSLAV – GNEV

Lignjoslav Pipak prezire nezrelo ponašanje svojih komšija, Sunđer Boba i Patrika. Obožava umetnot, svira klarinet i slika, ali bez uspeha. Kako bi se prehranio radi u „Keba Krabi“ kao kasir, ali mrzi svoj posao. Upravo njegov negativan stav prema svijetu i životu pripisali su mu greh gnev. U seriji je predstavljen kao gubitnik koji svoje životne promašaje manifestuje kroz mržnju i sarkazam.

foto: Printscreen

GARI – PROŽDRLJIVOST

Gari je veoma jedinstven kućni ljubimac. Ovaj morski puž je veoma inteligentan i obožava poeziju koju čita samo kada Sunđer Bob nije u blizini. Međutim, činjenica da on u gotovo svakoj epizodi samo jede i eventualno mjauče, ovom morskom pužu pripisuje proždrljivost kao greh.

foto: Printscreen

SENDI – GORDOST

Sendi Obraščić je apsolutno netipičan stanovnik Koralova. S obzirom da nije reč o morskoj životinji ona mora da nosi poseban skafander koji joj omogućava da opstane pod vodom. Često kroz epizode sa ponosom ističe da je ona „kopneno stvorenje“ i hvali svoj rodni kraj Teksas. Dodatna potvrda njene gordosti oslikava se i u epizodama kada se takmiči u dizanju tegova ili učestvuje u karate mečevima.

foto: Printscreen

KEBA KRABA – POHLEPA

Evgenije Kraba je stara škrtica koja obožava novac. Ima ćerku Biserku i vlasnik je najpopularnijeg restorana brze hrane u Koralovu „Keba Krabe“. Pohlepa ove krabe se u svakoj epizodi svodi na isto – da ostvari što veći profit i potroši što manje para.

foto: Printscren

PLANKTON – ZAVIST

Najpoznatiji zloća iz ove animirane serije. Uporno želi da se dokopa tajnog recepta iz „Keba Krabe“, ali bezuspešno. U zlim planovima koje smišlja pomaže mu njegova „žena“, Karen (kompjuter). Njegova zavist prema uspehu Keba Krabe manifestuje se kroz različite ideje kako da se dokopa tajnog recept za pljeskavice. Svaki put izgubi tu borbu.

BONUS VIDEO:

Espreso anketa: Šta je sve poskupelo u Srbiji?

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.