LIBANSKE VLASTI PORUČILE: Drage policajke, nosite kratke pantalone, moramo da privučemo turiste! (FOTO)
Foto: Printscreen

novi trend

LIBANSKE VLASTI PORUČILE: Drage policajke, nosite kratke pantalone, moramo da privučemo turiste! (FOTO)

Spomenici, muzeji, arhitektura, suvenirnice, prirodne lepote...sve su to načini na koje zemlje širom sveta privlače turiste no Liban ima nešto drugačiji plan

Objavljeno:

Konzervativci kažu kako je skandalozno da se policajke teraju da pokazuju svoje noge dok on liberalniji kažu kako je seksistički terati žene da nose isključivo kratke pantalone.

Spomenici, muzeji, arhitektura, suvenirnice, prirodne lepote...sve su to načini na koje zemlje širom sveta privlače turiste no Liban ima nešto drugačiji plan.

Piere Achkar, gradonačelnik grada Brummana u blizini Bejruta, doneo je novi pravilnik o odevanju policajki koje će odsad morati da nose kratke pantalone.

- Želimo promeniti sliku Libana u očima zapada, kaže gradonačelnik.

Njegov plan nije prošao bez napada i to s obe strane političkog spektra. Konzervativci kažu kako je skandalozno policajke terati da pokazuju svoje noge dok on liberalniji kažu kako je seksistički prisiljavati žene da nose isključivo kratke pantalone dok muški policajci i dalje smeju nositi klasične uniforme, piše Daily Mail.

Korisnici društvenih mreža takođe su ogorčeni, a mnogi ističu da se čak i na liberalnom zapadu policajke pristojnije odevaju. Strahuje se i da bi neki policajci mogli seksualno uznemiravati svoje koleginice u pantalonama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.