GODIŠNJA PLATA JE PREKO 50.000 EVRA, A NE RADI SE NIŠTA: Raspisan konkurs za POSAO koji je PRELAK, a donosi VRHUNSKU ZARADU!
Foto: EPA

POSAO IZ SNOVA?

GODIŠNJA PLATA JE PREKO 50.000 EVRA, A NE RADI SE NIŠTA: Raspisan konkurs za POSAO koji je PRELAK, a donosi VRHUNSKU ZARADU!

ovo je verovatno najlakši posao na svetu

Objavljeno:

Aerodrom na ostrvu Sveta Helena raspisao je konkurs za graničnog kontrolora čiji je posao nadzor ulaska putnika.

Kako na aerodrom sleće jedan avion nedeljno, verovatno se neće previše naraditi.

Dakle, ovo je verovatno najlakši posao na svetu.

Najsrećnijem kandidatu, koji će za posao nadzora dolazaka putnika na aerodrom dobivati godišnju platu od oko 50.000 funti (oko 56 000 evra), ne bi trebalo biti dosadno.

Kako navode u oglasu za posao, ovo suptropski ostrvo kojir spada u britansku teritoriju krasi spektakularna priroda i toplo, prijateljski raspoloženo stanovništvo od 4500 ljudi.

Površina ostrva iznosi oko 425 kvadratnih kilometara, a udaljen je oko 2800 kilometara od obale Angole. Nenaseljeno ostrvo na kojem je Napoleon nakon poraza proveo zadnje dane života otkrio je portugalski moreplovac, ali s vremenom je prešao pod upravu Britanske istočnoindijske kompanije.

Stanovnici su potomci britanskih iseljenika koje je ciljano doseljavala spomenuta kompanija, a na ostrvo su kasnije dovođeni robovi iz Afrike i Indijci i Kinezi.

"Najnepotrebniji aerodrom na svetu' u pogon je pušten u maju 2016. godine, a otvaranje s nekoliko puta odlaganojer zbog brojnih problema. Kada je konačno otvoren, postalo jasno da je zbog snažnog vetra sletanje aviona s kapacitetom za više od 70 putnika praktički nemoguće. Njegova izgradnja koštala je oko 300.000 funti novca i financirana novcem poreznih obveznika.

Južnoafrička kompanija "Basil Rid Holding" koja upravlja aerodromom tone u sve dublje financijske poteškoće, pa si prošli mesec zatražili obustavu trgovanja deonicama dok ne nađu novi izvor finansiranja.

Nadležno ministarstvo u Velikoj Britaniji nije htelo da otkrije koliko će još novca iz državnog proračuna otići na krpenje rupa, piše Daily Mail.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.