OPOSUM SKORO IZGUBIO GLAVU ZBOG NUTELE: Samo je hteo malo slatkog, a onda mu je GLAVA završila na POGREŠNOM mestu!
Foto: Printscreen/facebook

drama!

OPOSUM SKORO IZGUBIO GLAVU ZBOG NUTELE: Samo je hteo malo slatkog, a onda mu je GLAVA završila na POGREŠNOM mestu!

Organizacija za zaštitu i spašavanje životinja u Queenslandu (RSPCA) priskočila je u pomoć i spasila oposuma koji se zatrčao za slatkim...

Objavljeno:

Organizacija za zaštitu i spašavanje životinja u Queenslandu (RSPCA) priskočila je u pomoć i spasila oposuma koji se polakomio za slatkim, nakon što mu je glava zapela u tegli Nutelle.

Policiju za životinje kontaktirao je muškarac iz Loganholmea, južno od Brisbanea, čiji je pas neuobičajeno znatiželjno počeo da njuška oko kante za smeće.

Muškarac je pogledao što se događa, zavirio iza kanti i našao oposuma sa zaglavljenom glavom u tegli Nutelle. Uspeo je ući s glavom, ali je onda nije mogao izvaditi. Bili smo zabrinuti da nije možda dehidriran jer nismo znali koliko je dugo bio zapeo’, rekao je glasnogovornik australijskog ogranka RSPCA Michael Beatty za ABC.

Dodao je da te životinje inače znaju upasti u nevolje.

‘Doževio sam da zaglave ispod stepenica, a povremeno

se događalo da smo ih nalazili zaglavljene u odvodima i na sličnim mestima.’

Oposumova glava u tegli
Oposumova glava u tegli foto: Printscreen/facebook

Na mestu događaja našla se Chantel Sibilla, stručnjakinja RSPCA. Ona je izbezumljenog oposuma omotala ručnikom kako bi izbegla ogrebotine.

Nakon što su ga oslobodili, prebačen je u veterinarsku stanicu gdje je pregledan i zbrinut. Nakon nekon vremena pušten je u divljinu nedaleko od mjesta gdje je nađen.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.