IMA 11 GODINA, A VISOK JE 2.06! ON JE NAJVIŠI učenik šestog razreda NA SVETU! (VIDEO)
Foto: Printscreen

ZA GINISA!

IMA 11 GODINA, A VISOK JE 2.06! ON JE NAJVIŠI učenik šestog razreda NA SVETU! (VIDEO)

Prema statistikama, prosečni 11-godišnjak u Kini visok je 1,453 metra

Objavljeno: 19:44h

Ren Keyu, učenik osnovne škole iz kineske provincije Sečuan, ima samo 11 godina i već je dosegao visinu od 2,06 metara. S takvom visinom koja je daleko iznad proseka, ovaj dvometraš verovatno je najviši učenik šestog razreda na svetu.

Prema statistikama, prosečni 11-godišnjak u Kini visok je 1,453 metra, što je visina koju je Ren dosegao već u vrtiću, a sad treba mu posebna stolica kako bi mogao normalno da prati nastavu.

Kada ga prvi put vide, njegovi nastavnici pomisle da je reč o puno starijem učeniku koji je pogrešio učionicu i zamole ga da se vrati u svoj razred.

Želi da uđe u Guinnessovu knjigu rekorda

Neki njegovi školski kolege ga ismevaju, no Ren se nada da će mu u nekom trenutku u životu njegova natprosečna visina postati prednost - za početak, nada se da će ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

Njegovi baka i deka kažu da je Ren oduvek bio viši od ostale dece svog uzrasta. Kako je sve više i više izrastao, odveli su ga kod lekara. Pretrage su pokazale da je s njegovim hormonima i radom hipofize sve u redu. Njegova baka vjeruje da je stvar u genetici te da je Ren visinu nasledio od svoje majke. Njegova je majka naime bila je visoka 1,9 metara, što je vrlo neobično za Kineskinju, a njegov otac takođe je visok oko 1,8 metara.

Visina ima svojih prednosti

- Kad sam išao u vrtić, vaspitači su uvek ostavljali jabuke visoko na ormariću. Ja sam bio jedini dovoljno visok da ih dohvatim i pojedem - izjavio je za China Daily.

Uprkos problemima, začuđenim pogledima i šalama na račun visine, Ren nije siguran da želi prestati da raste.

- Nekako se istovremeno nadam da ću nastaviti rasti i da neću. Želim biti dovoljno visok da uđem u Guinnessovu knjigu rekorda, ali ne sviđaju mi se svakodnevne komplikacije s mojom visinom - izjavio je.

Na prvi pogled Ren bez problema uskoro mogao ponijeti titulu najvišeg tinejdžera na svetu. U Guinnessovoj knjizi ovaj rekord drži Kevin Bradford, koji je u 2015. imao 2,15 metara, no on je u to vreme imao 16 godina. No prema tome, Ren bi sa svojih 11 godina postaviti novi svetski rekord za najvišeg učenika šestog razreda na svetu, piše Oddity Central.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.