DECU TREBA UČITI O MASTURBACIJI VEĆ SA 11 GODINA: Ovu ženu svi mrze zbog KONTRAVERZNOG STAVA, ali ona ima dobro objašnjenje!
Foto: Instagram printscreen

provokativan stav

DECU TREBA UČITI O MASTURBACIJI VEĆ SA 11 GODINA: Ovu ženu svi mrze zbog KONTRAVERZNOG STAVA, ali ona ima dobro objašnjenje!

"Shvatam da je to jako nelagodna tema za roditelje i učitelje, ali to nije dovoljno dobar razlog da ignorišu decu i poduče ih o njihovim telima"

Objavljeno:

Nadia Bokodi, koja piše o seksu, smatra da bi decu već u dobi od 11 godina trebalo učiti o masturbaciji.

Na ovakvu ideju došla je jer kaže da je seksualna edukacija 'zastrašujuće neadekvatna' za decu koja danas žive u potpuno seksualiziranoj kulturi.

Smatra da je decu bitno naučiti kako da se sami zadovolje čim uđu u pubertet.

- Slepo ignorisanje činjenice da se mladi danas upuštaju u seksualne odnose u ranijoj dobi nego ikad pre, je, najblaže rečeno nemarno - rekla je Nadia za Metro.

- Shvatam da je to jako nelagodna tema za roditelje i učitelje, ali to nije dovoljno dobar razlog da ignorišu decu i poduče ih o njihovim telima - kazala je.

Nadia želi da se mladi ne bolje svojih polnih organa pre nego počnu s praktikovanjem seksa. U današnjem dobu preterane seksualne kulture na TV-u, društvenim mrežama, kada se sve više govori o silovanju i seksu bez pristanka, Nadia veruje da je bitno da znaju kako to kod njih funkcioniše.

Naglašava i da brojna istraživanja pokazuju kako žene ne prekidaju odnos čak ni kada je on bolan, svoje zadovoljstvo ne stavljaju na prvo mesto.

- Deca se upuštaju u penetrativni seks bez ikakvog razumevanja šta bi njihova tela uopšte trebalo da osete tokom nadraženosti i orgazma. Masturbacija je najsigurniji način da nauče šta radiš, a šta ne radiš, bez da se ugrozi zdravlje - objašnjava Nadia svoj stva zbog kojeg je dosta kritikuju.

Ljudi su njno mišljenje napali jer, kažu, masturbaciju se ne mora učiti, ona je instinktivna i trebalo bi pustiti da do nje dođe prirodno.

- Ali kada je oko nje toliko srama, da ne možemo ni izgovoriti reč 'masturbacija' bez da se osećamo neprikladno, kako očekujemo da će deca prirodno to hteti da rade? - pita se Nadia i dodaje da će se okrenuti alternativama koje uključuju seks, rizik od polnih bolesti i potencijalne seksualne traume jer su se upustili u čin za koji nisu fizički ili psihički spremni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.