Ako zateknete OVOG PAUKA u kući, ostavite ga tu gde jeste! NIKAKO GA NE UBIJAJTE, INAČE STE GOTOVI! (FOTO)
Foto: Printscreen Liveleak

PAZITE SE!

Ako zateknete OVOG PAUKA u kući, ostavite ga tu gde jeste! NIKAKO GA NE UBIJAJTE, INAČE STE GOTOVI! (FOTO)

Sa previše dugih i tankih nožica i opasnim ujedom, pauk sigurno nije stvar koju želite da imate u svojoj blizini...

Objavljeno:

Postoji vrlo dobar razlog zašto se plašimo paukova - u pitanju je njihov ujed. Ipak, kažu da i pored toga nikako ne biste smeli da ubijete pauka koji vam se nađe u blizini, a evo i zašto!

Sa previše dugih i tankih nožica i opasnim ujedom, pauk sigurno nije stvar koju želite da imate u svojoj blizini. Ipak, naučno je dokazano da svega oko 10 odsto ujeda pauka vodi do ozbiljnih problema, a ti opasni ujedi u svakom slučaju ne nastaju od naših domaćih i nevinih paukova koji bi samo da se skuće u vašoj kući.

Zapravo, kažu naučnici, verovatnoća da taj domaći pauk uopšte poželi da vas ugrize tako je minimalna da je zapravo zanemarljiva.

A pauci su zapravo sjajna ispovmoć u kući, jer kao prirodni predatori vrebaju sve ostale insekte u vašem domu, uključujući i insekte koji prenose bolesti. Ne govorimo ovde samo o mušicama - pauk će bez pardona nasrnuti na bubašvabu, komarca, uholažu pa čak i na višestruko većeg moljca. Što duže ostavite pauka da vam glumi podstanara, to ćete manje drugih insekata zaticati u kući.

Koji su to tipični kućni paukovi?

U pitanju su vrste Pholcidae, teradide i smeđi pauk samotnjak. Ove vrste će razapeti mrežu u vašoj kući tačno tamo gde se roji najviše insekata. Praktično postavljaju kamp na najprometnijem mestu i rešavaju se buba u vaše ime.

Ako uprkos tome ne možete da svarite misao da vam je jedan pauk cimer, nemojte ga ubiti, već ga uhvatite u šolju ili na papir pa ga izbacite napolje.

Inače, pauk nije jedino užasno stvorenje koje bi zapravo trebalo da održite u životu. Znate one odvratne stonoge koje vam mile po kući? I one su poželjni podstanari, a evo i zašto.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.