PREDUZETNIK NUDI NOVČANU NAGRADU ONOME KO REŠI OVU MISTERIJU! Ko je iscrtao DŽINOVSKU FIGURU u sred pustinje?
Foto: Wikipedia

velika zagonetka

PREDUZETNIK NUDI NOVČANU NAGRADU ONOME KO REŠI OVU MISTERIJU! Ko je iscrtao DŽINOVSKU FIGURU u sred pustinje?

Pojavila se niotkuda...

Objavljeno:

U blizini malog grada Mare u Južnoj Australiji, pustinja krije veliku misteriju.

Na pustom zemljištu urezana je preko 35 metara široka i 4 metara duga aboridžinska figura koja drži nešto što liči na štap ili bumerang.

U pitanju je jedan od najvećih geoglifa na svetu, nazvan "čovek iz Marea". Otkrivena je 1998. godine, a od tada niko nije uspeo da razgonetne njeno poreklo i namenu.

Sada, jedan australijski preduzetnik nudi nagradu od 5000 australijskih dolara za bilo kakvu informaciju o stvaranju ovog geoglifa.

Čovek iz Marea
Čovek iz Marea foto: Wikipedia

Njegovo ime je Dik Smit, a još 2016. godine se zainteresovao za ovu misteriju.Od tada je načinio brojne slike i snimke geoglifa, i istraživao razne teorije i dokaze.

Utvrdio je samo da je geoglif iscrtala grupa ljudi.

- Nije bilo grešaka, sve je odrađeno veoma profesionalno. Vidim da je nemoguće da to uradi jedna osoba, potrebno je bar troje, a za crtanje su potrebne nedelje. U tom slučaju, kako su uspeli to da sakriju već 20 godina? - pita se Smit.

Najpopularnija teorija tvrdi da je za geoglif odgovorno nekoliko Amerikanaca. Teorija je nastala jer je nakon otkrića "čoveka iz Marea" štampi stiglo par saopštenja koji su ovo delo predstavili kao "najveće svetsko umetničko delo". Saopštenja su bila napisala engleskim koji je najviše podsećao na američki engleski.

Druga teorija kaže da iza ovog geoglifa stoji umetnik aboridžinskog porekla Barius Goldberg. On je navodno svojim prijateljima rekao da stoji iz dela, ali to nije zvanično potvrđeno, a Golberg je umro 2002. godine.

Postoje i nagađanja da iza geoglifa stoji i australijska vojska, ali i američko Er Fors.

Geoglif je već zbog pustinjskih uslova počeo da bledi, a Smit se nada da će novac biti dobar motiv da sazna pravu istinu iza misterije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.