ONA JE ALERGIČNA NA VODU, A OVAKO IZGLEDA NJEN ŽIVOT: Tuširanje, znoj i kiša za nju mogu biti FATALNI!
Foto: Facebook printscreen

RETKA BOLEST

ONA JE ALERGIČNA NA VODU, A OVAKO IZGLEDA NJEN ŽIVOT: Tuširanje, znoj i kiša za nju mogu biti FATALNI!

Ona ne može se ni da se istušira, a da joj se na koži ne pojavi bolan osip koji uz to i jako svrbi

Objavljeno:

Šerel Faruđa iz Velike Britanije muku muči sa retkim oboljenjem.

Sve je počelo dva meseca nakon što je rodila devojčicu u januaru prošle godine.

Ona ne može se ni da se istušira, a da joj se na koži ne pojavi bolan osip koji uz to i jako svrbi. Isto je i kada se znoji.

Lekari su joj dijagnostikovali retko stanje - Aquagenic Urticaria, za koje leka nema.

- U početku sam mislila da sam alergična na neki kozmetički proizvod koji koristim pa sam kupila nove. Ali, opet se sve ponovilo. Potom sam mislila da je reakcija takva možda zbog previše tople vode, ali jednako je bilo i s mlakom, hladnom... Pokušala sam vodom u boci i filtriranom vodom, i na moju nevericu, opet se pojavila reakcija - ispričala je ova mlada majka.

Ispitala je i vodu koju koristi u kupatilu, kakvog je kvaliteta, ima li bakterija, je li možda alergična na hlor... Ali nije pronašla uzrok. Kada je saznala za pravu dijagnozu, nije mogla da veruje: alergična je na vodu.

Dermatolog joj je savetovao da se ne tušira duže od pet minuta.

Stručnjaci kažu da je to izuzetno redak poremećaj kao i da je zabeleženo svega 35 slučajeva u svetu. Uzrok nije poznat, a češće pogađa žene, prenosi "Dejli Mejl".

- Jednog dana možda neću smeti da pijem vodu. Ono što mislim s time je da se nekim ljudima s tom dijagnozom stanje pogoršalo i više ne mogu piti običnu vodu jer im to stvara nelagodu u grlu. Ne verujem da će mi se to dogoditi, ali... - napisala je na svom Fejsbuk profilu.

Rejčel Vojvik (31) iz Velike Britanije, takođe ima dijagnozu - Aquagenic Urticaria. Ali osim što je alergična na vodu, burnu reakciju ima i kada se ljubi sa svojim suprugom pa to mora izbegavati.

Pljuvačka podstakne pojavu osipa, bol i svrab. Osim toga, reakcija se pojavi i kada zaplače, čim suze dođu u doticaj s kožom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.