BEBA JE ZADOBILA OPASNE OPEKOTINE I TO KRIVICOM MAJKE: Roditelji, niste ni svesni opasnosti koja vreba, OBRATITE PAŽNJU (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

oprez!

BEBA JE ZADOBILA OPASNE OPEKOTINE I TO KRIVICOM MAJKE: Roditelji, niste ni svesni opasnosti koja vreba, OBRATITE PAŽNJU (FOTO)

Na fotografiji se vide opekotine koje je nesretni dečak od vruće vode zadobio na torzu i licu

Objavljeno:

Dolazak sve toplijih dana vatrogasci su iskoristili kako bi upozorili roditelje na opasnost ostavljanja baštenskog creva na suncu koje može zagrejati vodu na opasno visoke temperature.

Vatrogasci iz Las Vegasa objavili su na Tviteru fotografiju 9-mesečnog dečaka koji je zadobio opekotine drugog stepena na 30 posto tela. Dečak iz San Tana u Arizoni opečen je pre dve godine kada ga je majka puneći bazen slučajno pošpricala vodom.

Na fotografiji se vide opekotine koje je nesrećni dečak od vruće vode zadobio na torzu i licu. Kada se voda u crevu zagreje na 60 stepeni može izazvati opekotine trećeg stepena samo pet sekundi nakon dolaska u kontakt s kožom.

Tim Szymanski iz odnosa s javnošću Vatrogasne komande Los Anđeles objavljuje ovu fotografiju svake godine od nesretnog slučaja kako bi upozorio druge roditelje na opasnost od ostavljanja baštenskih creva na suncu.

- Kada je crevo ostavljeno u travi na suncu, voda koja je ostala u njemu se zagreva - rekao je Szymanski za People, te dodao da ljudi kada puste vodu, misle da će ona biti hladna, ali ona je zapravo ekstremno vruća.

Szymanski se nada kako će ovo upozorenje prevenirati takve bolne povrede i savetuje pustiti da voda oteče minutu dok se ne ohladi.

Isto upozorenje važi i za životinje koje se takođe lako mogu opeći.

- Jedna žena mi je rekla da je tako slučajno ubila svog ljubimca. Imala je velikog guštera i pošpricala ga je vodom iz creva - priča Szymanski, dodavši da je voda bila toliko vruća da ga je ubila.

Mnogi roditelji su zahvalili vatrogascima na ovom upozorenju jer nisu bili svesni opasnosti dok nisu videli objavljenu fotografiju.

Bonus video:

I RIBE BI DA ŠETAJU? Svim silama trude se da pređu put!

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.