DA VAM STANE DAH! Žena je skočila sa krova zgrade, a vatrogasci su je uhvatili na NEVEROVATAN NAČIN! (VIDEO)
Foto: Facebook printscreen

za dlaku

DA VAM STANE DAH! Žena je skočila sa krova zgrade, a vatrogasci su je uhvatili na NEVEROVATAN NAČIN! (VIDEO)

Pohvalio ih je i ministar!

Objavljeno:

Letonski vatrogasac Tomas Jaunzems uspeo je da spase ženu koja je skočila sa krova zgrade na neverovatan način.

Nedavno su njegovi kolege snimili dramatičan video u kojemu se spomenuti heroj naginje kroz prozor da bi spasio suicidalnu ženu koja se bacila sa zgrade.

- Tokom vikenda smo primili poziv iz stambene zgrade zbog sumnje da jedna osoba najerava skočiti s četvrtog sprata - izjavio je glasnogovornik vatrogasne stanice u Letoniji za "Bored Panda".

Jaunzems i njegove kolege izašli su na teren i kad su se primakli zgradi, sumnje su se stanara pokazale tačnima. Brzo su pronašli način da uđu u stan ispod i pripremili se za hvatanje. Dok je Jaunzems čekao pad nagnut kroz prozor, drugi ga je vatrogasac držao što je čvršće mogao.

- Ovo je prvi put da sam takvo nešto uradio. Nikad nismo uvežbavali ovakav scenarijo spašavanja. Gotovo je nemoguće izdvojiti najtežu stvar iz toga dana jer, naposletku, svaki je dan u životu vatrogasca drugačiji i izazovan. Mi samo radimo ono u čemu smo najbolji – spašavamo ljude - kazao je Jaunzems.

U pet godina koliko je u tom poslu, nagledao se svakakvih teških situacija – požara, automobilskih nesreća – i gotovo u svakoj je trebalo pružiti pomoć ljudima.

- Mi smo tim i ja zaista ne brojim koliko sam života spasio - skromno zaključuje.

Letonski ministar unutrašnjih poslova Ričards Kozlovskis službeno pohvalio neustrašive vatrogasce i njihov herojski čin.

- Posao spasioca je uistinu poseban – zahteva hrabrost, profesionalizam i sposobnost brzog odlučivanja i reagovanja u komplikovanim i nesvakidašnjim situacijama. Ponosan sam na ove maldiće koji su spasili ljudski život - rekao je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.