Uvek ste bez KEŠA i muka vam je od toga? Uz pomoć ova 4 trika UŠTEDEĆETE 10.000 evra za godinu dana! Ovoj devojci je uspelo! (VIDEO)
Foto: Screenshot / Youtube

kakvo otkriće!

Uvek ste bez KEŠA i muka vam je od toga? Uz pomoć ova 4 trika UŠTEDEĆETE 10.000 evra za godinu dana! Ovoj devojci je uspelo! (VIDEO)

Za nepunih 13 meseci uštedela je 13 hiljada dolara, i kaže da je ključno odvojiti račun s kojeg trošite i račun na kojem štedite

Objavljeno: 18:54h

Kana Kembel je pored Jutjub karijere i stručnjak za finansije. Ona tvrdi da uz pomoć nekoliko trikova možete značajno da uštedite.

Za nepunih 13 meseci uštedela je 13 hiljada dolara, i kaže da je ključno odvojiti račun s kojeg trošite i račun na kojem štedite.

"Ne smete da imate jedan račun jer biste mogli slučajno, ili čak namerno da potrošite svoj štek. Bez obzira na to čuvate li ušteđevinu u jastuku ili na posebnom računu, nemojte ga držati na istom računu", savetovala je.

Na kraju dana sakupite sve novčanice i kovanice

Kana svakodnevno dan završava pretresanjem svoje torbice i novčanika i skupljanjem svih novčanica i kovanica koje ima.

"Ljudi jednostavno zaborave na kovanice, koje im leže po stolu ili su rasute po autu. Upotrebite ih na dobar način, sklonite ih iz vidokruga kako ih ne biste potrošili na gluposti", ističe.

Dodaje i da biste svakog dana trebali da proveravate sve račune koje imate, i s njih prebacite ostatke na račun sa ušteđevinom.

Očistite račun dan pre plate!

"Postoji nešto zaista ohrabrujuće u tome da na dan plate na računu imate nulu. Čak i ako mi je na računu ostao tek jedan dolar, ja ga prebacim u 'kasicu'", kaže Kana.

Odredite nedeljni budžet!

Umesto da koristite karticu za svaku sitnicu, ona savetuje da osigurate određenu količinu novca.

"Odredim svoj budžet i ako mi na kraju nedelje ostane nešto novca viška, stavim ga u ušteđevinu", rekla je, ili ga stavi u kovertu u kojoj čuva novac za nepredviđene troškove.

"Lepo je znati da imam nešto novca viška ako se dogodi nešto neplanirano. Mogu da upotrebim taj novac i ne osećam se krivom što sam prekoračila budžet", rekla je.

Preplatite kreditnu karticu!

Ako koristite kreditnu karticu, Kana savetuje da osigurate malo više novca na njoj.

"Nekoliko trenutaka pre nego što provučem karticu, prebacim nešto novca na nju kako nikad ne bih bila u dugu", zaključila je Kana.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.