RODILA SE BEZ POLNOG ORGANA: Lekari nisu znali šta da rade pa su joj napravili NOVI od ove ŽIVOTINJE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Focus on news

suludo

RODILA SE BEZ POLNOG ORGANA: Lekari nisu znali šta da rade pa su joj napravili NOVI od ove ŽIVOTINJE! (VIDEO)

Devojka, koja je operisana prošle godine, tek sad je progovorila o svemu kroz šta je prošla

Objavljeno:

Brazilka Jusilene Marinjo (23) rođena je bez polnog organa, pa su joj lekari napravili veštački, i to od kože tropske ribe tilapija. To je prvi put u svetu da je izveden takav hirurški zahvat.

Brazilka Jusilene Marinjo (23) iz grada Seara, koja je rođena bez vagine, prva je osoba na svetu kojoj je taj organ napravljen - od ribe! Devojka, koja je operisana prošle godine, tek sad je progovorila o svemu kroz šta je prošla, navevši da je veoma srećna jer konačno može da ima seks.

Marinjova je rođena sa sindromom Rokitanski, zbog čega nema jajnike, grlić materice, matericu i vaginu. Ona je tek u pubertetu, sa 15 godina, saznala za svoju bolest jer nije dobila menstruaciju poput ostalih devojaka. Posle pregleda kod ginekologa utvrđena joj je dijagnoza, a lekari su joj rekli da nikad neće moći da ima decu niti seks. Zato je bila u dubokoj depresiji, sve dok hirurzi nisu našli revolucionarno rešenje za njen problem.

Ona je konačno operisana u aprilu 2017. u bolnici Federalnog univerziteta Seare. Zahvat je bio izuzetno komplikovan, a plastični hirurg Leonardo Bezera navodi da je sve proteklo glatko.

- Devojci smo na mestu gde treba da bude vagina napravili rupu pomoću specijalne modle u obliku tube, oko koje smo obmotali kožu domaće, tropske ribe tilapija. Izabrali smo kožu te ribe jer je veoma izdržljiva i ima puno kolagena, zbog čega se dobro vezuje za ljudsko tkivo. Pre procedure, riblju kožu smo dezinfikovali i očistili od svih mikroorganizama. Modla je u telu pacijentkinje stajala deset dana, nakon čega smo je uklonili. Za to vreme, riblja koža se potpuno spojila sa okolnim tkivom. Nova vagina veoma podseća na pravu koju imaju ostale žene - rekao je Bezera.

Plašila se seksa

Mlada Brazilka je navela da je presrećna jer sad konačno ima vaginu. Kako kaže, prvi put u životu je uživala u seksualnim odnosima sa svojim dečkom Markusom Santosom (24).

- Prvo sam se plašila seksa jer sam strepela da ću imati bolove ili da će me dečko povrediti. Međutim, bilo je sjajno. Vođenje ljubavi je prelepo i sve je savršeno funkcionisalo. Nisam osećala bol već samo zadovoljstvo - ispričala je Marinjova.

Prema njenim rečima, sada konačno može da uživa u tome što je žena.

- Devojke uzimaju svoja tela i polni organ zdravo za gotovo, ali to ne bi trebalo da rade - zaključila je devojka.

Bonus video: KAKO REAGUJE HASKI KADA GAZDI POZLI? Čovek je simulirao srčani napad, da bi video reakciju svog psa, ali ovo definitivno NIJE OČEKIVAO! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.