KAZNE ZA SILOVANJE TREBA SMANJITI: Ovu ženu mrze SVI zbog njene izjave!
Foto: Youtube printscreen / The Update

KONTRAVERZNA AUTORKA

KAZNE ZA SILOVANJE TREBA SMANJITI: Ovu ženu mrze SVI zbog njene izjave!

Grir ponudila novu definiciju silovanja koje bi društvo trebalo da prihvati

Objavljeno:

Feministkinja Žermejn Grir našla se na udaru kritika nakon što je na književnom festivalu u Velsu izjavila da kazne za silovanje treba smanjiti, i da je prisilan odnos samo "loš seks".

Grir je izazvala besne reakcije na Tviteru zbog svoje izjave da je 200 sati društveno korisnog rada i istetovirano slovo "r" dovoljna kazna za silovatelje.

- Mnoga silovanja prođu bez povreda. Uče nas da je silovanje jako nasilan zločin,na primer ekspert poput Kventina Tarantina će vam reći da kada god kažete "silovanje" mislite na nasilje.. Besmislica! Većina silovanja je lenjo, bezvoljno, bezosećajno. Svaki put kad se muškarac popne na svoju umornu ženu to je silovanje. A nikada ne završe na sudu.

Onda je Grir ponudila novu definiciju "silovanja" koje bi društvo trebalo da prihvati:

- Umesto da posmatramo silovanje kao spektakularno nasilan zločin, kao što neka i jesu, treba da to posmatramo kao seks bez pristanka... kao loš seks. Seks gde nema komunikacije, nežnosti, gde se ljubav ne pominje. - ispričala je spisateljica na festivalu "Hej".

Grir je obrazložila da bi se sa tom promenom ženama više verovalo, i dobile bi zadovoljenje pravde.

- Ako želimo da nas čuju, da nam veruju, i ako želimo da naša optuđba bude dovoljan dokaz, onda moramo smanjiti kazne za silovanje.

Na Tviteru su je odmah optužili da nema pravo da se predstavlja kao feministkinja, kao i da "ništa ne zna" o onome o čemu priča.

- Rado ću sesti sa tobom i ispričati ti koliko je nasilan bio moj silovatelj, da te malo obrazujem jer vidim da ne znaš ništa o temi - napisala je jedna korisnica.

Druga je dovela u pitanje njen akademski status, jer je Grir bila ugledna autorka drugog talasa feminizma.

- Pozivam sve da Žermejn Grir prestanu da nazivaju feministkinjom. Pošto je veoma očigledno da nije. I svi hvalospevi o njoj moraju da prestanu. To je trebalo da se desi odavno, ali sada je definitivno vreme za to.

Grir je i ranije imala uvredljive izjave, pa je tako jednom prilikom rekla da trans osobe nikada ne mogu da postanu prave žene.

(Espreso.co.rs/RT.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.