BELI BIZON KOJI SE RODIO U BEOGRADU DONOSI NAM NEŠTO FANTASTIČNO! Evo šta kaže LEGENDA LAKOTA INDIJANACA! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

RETKA ŽIVOTINJA

BELI BIZON KOJI SE RODIO U BEOGRADU DONOSI NAM NEŠTO FANTASTIČNO! Evo šta kaže LEGENDA LAKOTA INDIJANACA! (VIDEO)

Postoji čitava legenda o belom bizonu koja potiče iz plemena Lakota, ali proročanstvo...

Objavljeno:

Američki beli bizon, koji se rađa jednom u 10 miliona mladunaca, došao je na svet u Beogradskom zoološkom vrtu.

Da su vest o rođenju belog bizona u Beogradu kojim slučajem čuli američki domoroci, to bi za njih predstavljao gotovo božanski događaj! A onda bi mogli i da kažu šta Srbiju očekuje u budućim vremenima.

Ova retka životinja bila je sveta i izuzetno poštovana u mnogim plemenima Američkih starosedeoca. Čak postoji i čitava legenda o belom bizonu koje potiče iz plemena "Lakota Sjuks", ali i proročanstvo o tome šta će u budućnosti doneti rođenje ove životinje.

Legenda kaže da se, pre mnogo godina, sedam najstarijih i najpoštovanijih članova plemena okupilo i napravilo logor. Bila je velika vrućina i nije bilo ulova, pa su ljudi gladovali.

Dvoje mladih, spretnih lovaca je poslato u Blek Hils u Južnoj Dakoti u potragu za hranom. Lovce je na putu do tamo srela prelepa mlada žena obučena u belo. Ona je lovcima rekla:

- Vratite se vašem narodu i najavite im moj dolazak!

Ova sveta žena je narodu Lakota pomoću svete lule pokazala kako su sve stvari povezane, a zatim im je otkrila sve misterije zemlje. Naučila ih kako da se mole i kako da prate pravi put u zemaljskom životu. Ona se onda na zemlji ukazala još četiri puta, svaki put menjajući boju, da bi se najzad vratila u obliku belog bizona. A onda je nestala.

U isto vreme dok je odlazila, pleme su okružila brojna krda bizona. Od tada je narod Lakota poštovao svoju lulu kako bi uvek imali mnogo bizona.

Beli bizoni zanimljivi su jer kako stare menjaju boju, koju sveti čovek plemena onda tumači. Ova životinja je postala simbol obilja.

Za domorodački narod Amerike rođenje belog bizona je proročki znak - čudo jednako kao što je ikona koja roni suze za hrišćane znak od Boga. Kada ova životinja dođe na svet, to je za starosedeoce bilo jednako drugom dolasku Isusa Hrista.

Beli bizoni se, prema njihovom predanju, rađaju na najneobičnim mestima na Zemlji, i često među najsiromašnijim nacijama sveta. Retka životinja je dobar znak - simbol nade, čistoće uma, ujedinjenja nacija svih boja kože.

Ako je verovati ovom drevnom narodu, očekuju nas bolja vremena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.