Odvela je ćerku na 11 sati dugačak put da joj SPASI ŽIVOT! (FOTO)
Foto: Printscreen/facebook

BORBA ZA ŽIVOT

Odvela je ćerku na 11 sati dugačak put da joj SPASI ŽIVOT! (FOTO)

Lekari na Novom Zelandu, gde je devojčica rođena, odlučili su da je ne operišu, jer bi to bilo previše rizično

Objavljeno:

Arija Nikol rodila je u decembru 2016. godine ćerku koju je dugo želela. Dala joj je ime Lejms. Nažalost, njena sreća kratko je trajala. Lekari su joj saopštili da devojčica ima hipoplastični sindrom dela levog srca, odnosno da njena leva komora nije dovoljno razvijena i srce ne može da pumpa dovoljno krvi kako bi je održalo u životu. Takođe, devojčica nije imala dva prsta.

Lekari na Novom Zelandu, gde je devojčica rođena, odlučili su da je ne operišu, jer bi to bilo previše rizično. Arija, pevačica koja živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bila je očajna. Nije se mirila s činjenicom da bi mogla da ostane bez voljene ćerke.

S obzirom na to da operacija nije bila opcija, Arija je počela samostalno da planira veliki poduhvat, piše Mirror.

- Dok sam dogovarala palijativnu negu za nju, istovremeno sam potajno organizirala putovanje u Ujedinjene Arapske Emirated (UAE). Nisam uopšte znala da li će tamošnji lekari hteti da je operišu, ali nisam više mogla da čekam.

Onog trena kad su lekari prestali da daju Lejms lekove koji su je održavali u životu, sat je počeo da otkucava.

- Pokušavala sam da saznam sve potrebne informacije, ali morala sam da pazim da ne budem predirektna s pitanjima i samim time postanem sumnjiva lekarima.

Aria je otkrila da mnoge aviokompanije ne dopuštaju putovanje ljudima koji uzimaju lekove koji sadrže prostaglandin. To je značilo da će morati da krije da je devojčica bolesna i da neće moći da je transportuje u inkubatoru sa svim ostalim potrebnim pomgalima.

- Bočicu s kapljicom prostanglandina sakrila sam u grudnjak. Problem je bio što nisam znala kako da stavim infuziju, ali sam se nadala da će biti neko u blizini ko to zna. Pomoć nisam mogla da tražim sve dok ne budemo nadomak našeg odredišta, bila bi katastrofa da nas vrate nazad - ispričala je.

- Sela sam u avion i pokrila se ćebetom, pretvarajući se da dojim. Sve vreme sam držala ruku na njenim grudima i pazila na njene otkucaje srca.

Na Arijinu radost, nakon 11 sati leta, stigle su u UAE. Ubrzo se našla s hirurgom.

- Bio je potpuno fasciniran. Rekao mi je koliko je zadivljen mojom hrabrošću i predanošću. Verujem da je to jedan od razloga što je pristao na operaciju, nije hteo da me razočara - kazala je.

Nažalost, četiri dana nakon operacije Lejms je preminula. Bila je stara tek 23 dana.

Arija je u sećanje na prerano preminulu ćerku napisala pesmu "Thoughtful".

BONUS VIDEO: ESPRESO ANKETA: Koga čekate?

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.