KAD SU VIDELI OVU DEVOJKU U RESTORANU, SVI SU DOŽIVELI NERVNI SLOM: Niko ne može da veruje da je NA SLOBODI!
Foto: Policija

strašno

KAD SU VIDELI OVU DEVOJKU U RESTORANU, SVI SU DOŽIVELI NERVNI SLOM: Niko ne može da veruje da je NA SLOBODI!

Dok čeka podizanje optužnice zbog sumnje da je svoju tek rođenu ćerku zakopala u dvorištu, 19-godišnja navijačica iz Ohaja slobodno šeta po gradu, što je razbesnilo njene sugrađane

Objavljeno: 12:10h

Sedela je u restoranu u kojem smo jeli i razgovarala na svom Ajfonu. Kako je moguće da neko ko čeka suđenje zbog teškog ubista nije u zatvoru?- napisala je na Fejsbuku jedna meštanka Ohaja.

Dok čeka podizanje optužnice zbog sumnje da je svoju tek rođenu ćerku zakopala u dvorištu, 19-godišnja navijačica iz Ohaja slobodno šeta po gradu, što je razbesnilo njene sugrađane.

Sud je odlučio da Bruk 'Skajlar' Ričardson do odluke o podizanju tužbe ostane u kućnom pritvoru, s time da je trajanje pritvora određeno na period od 21. sat do 7 sati ujutro, a u međuvremenu, Ričardson može izlaziti s ogrlicom koja će pratiti njeno kretanje preko GPS-a.

Šokirani sugrađani

Takva odluka suda, s obzirom na teški zločin koji joj se stavlja na teret, šokirala je njene sugrađane. Komšinica koja je Ričardsonovu videla samo dva dana nakon sudske odluke u postu na Fejsbuku je napisala:

- Moj suprug i ja videli smo tinejdžerku koja je ubila i zakopala vlastitu bebu. Sedela je u restoranu u kojem smo jeli i razgovarala na svom Ajfonu. Kako je moguće da neko ko čeka suđenje zbog teškog ubistva nije u zatvoru? - napisala je.

Lekar Ričardsonove obavijestio je lokalne vlasti nakon što je tinejdžerka došla na pregled nekoliko nedelja pre porođaja. Ubrzo su pronađeni posmrtni ostaci deteta. Bruk Ričardson je već iznela puni termin, a bebu je rodila u svom kupatilu, nekoliko dana nakon maturske večeri.

Šta će reći susedi?

Lokalni državni tužilac Dejvid Fornšel je kazao da je Skajlar bila zabrinuta kako će susedi reagovati na njenu trudnoću van braka. Njena porodica navodno nije znala da im je ćerka trudna, piše Njujork Post. Veruje se da je beba rođena negde između 38. i 40. nedelje trudnoće i da je bila živa svega nekoliko sati.

- Skajlar i njena porodica, naročito njena majka, prilično su opsednuti time šta će drugi misliti o njima, šta će reći susedi - izjavio je tužilac u ranoj fazi postupka.

- Ovde imate situaciju, znate, ona je je slatka školarka, nedavno je maturirala, navijačica za školsku sportsku momčad i njen je advokat predstavlja kao dobru devojku, kao što ste već čuli u uvodnom delu. I mislim da je upravo to percepcija koju Skajlar i njena majka žele održavati - zaključio je tužilac.

Pokušaj da od tragedije naprave senzaciju?

Prema izlaganju tužilaštva, navijačica opsednuta utiskom koji ostavlja u javnosti ubila je svoju bebu, zapalila je i posmrtne ostatke zakopala u dvorište kuće. Ali nema dokaza da je dete zapaljeno, a obrana optužene inzistira na tome da je beba rođena kao mrtvorođenče. Odbrana je napala tužioce da od slučaja pokušavaju napraviti senzaciju. Ali sve to i dalje ne objašnjava zašto njeni advokati ne žele sudu predočiti iskaz lekara.

- Ono što je počelo kao tragičan slučaj u kojem je 18-godišnja srednjoškolka, uplašena i ožalošćena zbog porođaja mrtvorođene ćerke nazvane Anabel, rekla doktoru kako je rodila mrtvo dete i zakopala ga u dvorištu, pretvoreno je u nešto mračno i groteskno - ustvrdila je odbrana.

Bonus video: ISPOVEST DEVOJČICE KOJU JE KOMŠIJA POKUŠAO DA SILUJE Skinuo me je i rukama stezao za vrat! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.