MEGAN MARKL JE U BIDERMAJERU MORALA DA  IMA OVAJ CVET: To pravilo postoji skoro 200 godina, ali nije jedino!
Foto: AP

čudne obaveze

MEGAN MARKL JE U BIDERMAJERU MORALA DA IMA OVAJ CVET: To pravilo postoji skoro 200 godina, ali nije jedino!

Da li ste znali da kraljevska porodica ne sme da igra Monopol?

Objavljeno:

Kraljevska porodica ima puno pravila koje moraju poštovati njeni članovi.

Iako se o tim pravilima već dugo govori, poslednjih dana najviše pažnje privuklo pravilo da svaka kraljevska mlada u svom venčanom buketu mora imati cvet biljke mirta.

Zašto? Ta tradicija traje od 1840. godine, a pokrenula ju je kraljica Viktorija.

Njoj je taj cvet poklonila baka njenog supruga princa Alberta, a ona ga je donela sa sobom u Veliku Britaniju i posadila u vrt ispred kuće Osborn.

Njen buket sastojao se upravo od tog cveća, a nakon nje to je pravilo prihvatila svaka kraljevska nevesta. Takođr, smatra se da cvet mirte označava ljubav, brak i plodnost pa je to popularan cvet među mnogim mladama.

Meganin bidermajer
Meganin bidermajer foto: Reuter

I Megan Markl je imala upravo taj cvet u svom venčanom buketu.

Osim što ne smeju birati cveće za svoje bukete, članovi kraljevske porodice imaju još mnoštvo čudnih pravila i zabrana koje moraju da poštuju.

Jedno od čudnijih je - igranje Monopola. Da, dobro ste pročitali. Princ Endrju ke tokom jedne posete Lidsu za britanski "Telegraf" priznao da članovi kraljevske porodice ne smeju da igraju ovu društvenu igru.

- Ne smemo da igramo Monopol kući. Postane prežestoko - rekao je Endru (i nije se šalio).

Osim toga, članovi kraljevske porodice ne smeju vreme da troše na društvenim mrežama pa je upravo zbog toga Megan Markl morala da obriše sve svoje profile pre udaje za princa Harija.

Takođe, Megan, Kejt i ostale članice britanskog plemstva moraju izbegavati žarke boje kad je o lakovima za nokte reč, a isto tako ne smeju nositi haljine bez najlonki.

Jednom kad službeno postanu članovi britanskog dvora, ne smeju ni potpisivati autograme a ni slikati selfije sa fanovima. Ta pravila su ipak nekoliko puta prekršile i Megan i Kejt - Megan se potpisala u knjigu s autogramima jednoj devojčici dok je još bila verena za Harija, a Kejt je viđena kako pozira za selfi s jednim fanom.

Takođe, ne smeju iznositi svoje političke stavove, ali i moraju izbegavati jedenje školjki i slabo pečenog mesa - kako se ne bi otrovali. Za kraljevskim ručkom, svi mogu početi da jedu tek kad počne da jede i kraljica Elizabeta, a kad ona završi s jelom, moraju svi da prestanu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.