U DVORIŠTU PRONAŠLI ZAKOPAN ĆUP PUN NOVCA I NAKITA: Kada su saznali odakle potiče, odmah su ga vratili vlasnicima! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen / CBS New York

NAŠLI BLAGO

U DVORIŠTU PRONAŠLI ZAKOPAN ĆUP PUN NOVCA I NAKITA: Kada su saznali odakle potiče, odmah su ga vratili vlasnicima! (VIDEO)

Uz velike količine skupocenog nakita i novčanica, u kutiji se nalazilo još nešto...

Objavljeno:

Bračni par Metju i Marija Emanuel je tokom radova u dvorištu svoje porodične kuće pronašao nešto neverovatno!

Radovi u dvorištu kuće na Stejten Ajlandu u Njujorku rezultirali su nesvakidašnjim otkrićem - pronalaskom zakopanog blaga koje vredi pravo malo bogatstvo.

Kako su objasnili vlasnici kuće do njihovog dvorišta često su dolazili jeleni i brstili lišće s drveća, pa su odlučili zasaditi novi drvored oko dvorišta.

Ali dok su radnici pripremali teren i iskapali zemlju pronašli su čudnu metalnu kutiju za koju su prvo pomislili da su unutra električni kablovi. Ispostavilo se da je kutija, godinama zakopana u vrtu, zapravo zahrđali sef pun novčanica po 100 dolara, vrećica puna dijamanata, zlata i dragog kamenja.

- Ostvario se moj dečački san o pronalasku zakopanog blaga, bilo je neverovatno - izjavio je Metju za CBS New York.

Uz velike količine skupocenog nakita i novčanica, u kutiji se nalazio i list papira na kojem je pisala adresa njihovih suseda.

- Pokucao sam na vrata i upitao ih jesu li ikada bili opljačkani, a oni su odgovorili potvrdno - objasnio je Metju.

- Komšinica se tresla. Policija joj je rekla da više nikad neće videti ukradene stvari - dodala je Marija.

Njujorška policija je potvrdila da je s te adrese prijavljena pljačka 2011. godine i da je pritom ukraden sef s 52 hiljade dolara vrednom imovinom. Susedi, koji nisu hteli izaći pred kamere, za CBS su rekli da su 'iznenađeni i zahvalni'.

Marija je rekla da ih je mnogo ljudi pitalo zašto su vratili kutiju, na što ona odgovara da to 'nikad nije bilo u pitanju, jer nije njihova'. Par je na mesto pronalaska stavio beli kip slona kao podsetnik na neverovatni pronalazak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.