KONZUMIRALA JE 20 GRAMA HEROINA DNEVNO, A ONDA JE SAZNALA DA JE TRUDNA: Ispovest bivše zavisnice koja je uspela da promeni svoj život!
Foto: Facebook printscreen / From heroin to homemaker

PROŠLA KRoZ PAKAO

KONZUMIRALA JE 20 GRAMA HEROINA DNEVNO, A ONDA JE SAZNALA DA JE TRUDNA: Ispovest bivše zavisnice koja je uspela da promeni svoj život!

Počela je da koristi heroin sa samo 15 godina

Objavljeno: 13:43h

Azarija Faver iz Edinburga je bila zavisnica o heroinu i dane provodila proseći novac na ulici samo kako bi mogla da osigura sebi novi 'fiks'.

Međutim, ona je danas zdrava i srećna mlada mama koja najveće zasluge za svoje ozdravljenje pripisuje upravo svojem detetu.

Njena kći, Bela Kaledonija, sada ima pet meseci i s mamom redovno posećuje kurseve za mame i bebe. Azarija je, osim toga, upisala i fakultet pa sada studira socijalni rad.

Azarija, koja se navukla na heroin sa samo 15 godina, sad piše i blog imena 'Od heroina do domaćice' želeći na taj način da inspiriše i ohrabri sve koji su u sličnim problemima.

U doba najgore zavisnosti, konzumirala je čak 20 grama heroina dnevno i uz to pušila krek. Znala je biti toliko van sebe da često nije znala ni ko je ni gde se nalazi. Ona i njen partner Aleks Ader ostali su u potpunom šoku kad su doznali da je trudna. Zbog svoje zavisnosti i zdravlja, pretpostavljali su da ne mogu imati dece.

Nakon šokantnog saznanja, posetili su kliniku za beskućnike gde su dobili potvrdu da je Azarija trudna te su im saopštili da će im dete odmah po rođenju biti oduzeto i dano na usvajanje jer su oni, kao teški zavisnici, nesposobni brinuti se o njemu.

Tad se u Azariji nešto prelomilo i čvrsto je odlučila rešiti se droge.

- S tog sam lekarskog pregleda izašla u suzama. Nisam mogla dopustiti da se to dogodi i da mi uzmu bebu. Istoga trenutka sam se prijavila na program odvikavanja. Ponekad je bilo jako teško i bila sam u iskušenju da odem i kupim heroin. Koristila sam ga od 15. godina, to je bilo nešto što sam uvek činila. Želja za novim fiksom je bila strašno jaka i stalno sam mislila na to.

S obzirom na dugogodišnju zavisnost, propisana joj je metadonska terapija. Srećom, trudnoća je prošla u najboljem redu. Bela se rodila 11. decembra 2017. i težila je 3200 grama.

- Čim sam je primila u ruke znala sam da se više nikada neću vratiti drogi. Od tog trenutka više nikad nisam pomislila na heroin. I dalje koristim metadon, ali doze su mi sve manje i manje te ću ga se uskoro potpuno rešiti. Ne želim da moja kći misli da su svakodnevni odlasci u apoteku normalni - kaže Azarija.

Nakon rođenja kćeri, k sebi je došao i Aleks.

- On je sjajan otac. Upoznali smo se pre tri godine u nekom narkomanskom društvu. I on je prestao koristiti heroin kad smo saznali da sam trudna. Socijalni radnici su impresionirani našim napretkom pa su čak Belu maknuli s popisa ugrožene dece. Imamo prekrasnu kći, topli dom i veselimo se budućnosti. A stvari su mogle završiti potpuno drugačije - kaže Azarija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.