Snažan SMRAD me je naterao da otvorim kantu za smeće... Jeziva priča iz pogona NAJVEĆE FIRME NA SVETU!
Bivši radnik Amazona opisao je svoje 'horor' iskustvo kada ga je jednom prilikom snažan smrad naterao da proveri kante za smeće koje su se tamo nalazile, Foto: EPA/Friedemann Vogel

UŽAS!

Snažan SMRAD me je naterao da otvorim kantu za smeće... Jeziva priča iz pogona NAJVEĆE FIRME NA SVETU!

Svaki radnik ima svoju dnevnu kvotu koju mora da ispuni i ako radnik troši više slobodnog vremena od dopuštenog dobija kaznene bodove koji na kraju mogu dovesti do otkaza

Objavljeno:

Mnogi vide Amazon kao kompaniju koja narudžbine rešava u rekordno kratkom roku što je izvodivo zbog mnogo skladišta raštrkanih po celom svetu, a upravo su skladišta 'žila kucavica' internet prodaje.

Takva učinkovitost doduše ima i svoju cenu koju plaćaju radnici u skladištima. Svaki radnik ima svoju dnevnu kvotu koju mora da ispuni i ako radnik troši više slobodnog vremena od dopuštenog dobija kaznene bodove koji na kraju mogu dovesti do otkaza.

Zbog toga, ali i zbog strogih sigurnosnih kontrola prilikom ulaska u skladište kao i kratkih pauzi, radnici se osećaju kao roboti kojima je jedini zadatak da budu što brži i što učinkovitiji.

Bivši radnik Amazona opisao je svoje 'horor' iskustvo kada ga je jednom prilikom snažan smrad naterao da proveri kante za smeće koje su se tamo nalazile. Kada ih je otvorio njegov zaključak je bio nedvosmisolen.

Njegove kolege urinirale su u kante bojeći se da odu u toalet kako ne bi prešli kvotu slobodnog vremena koje im je na raspolaganju.

"Nikada nisam svedočio tom činu, ali video sam materijalne dokaze. Prijavio sam to nadležnima i koliko sam čuo nakon toga, nakon pregleda sigurnosnih kamera, kolege su na kraju dobile otkaz", rekao je za Biznis Insajder.

BONUS VIDEO: ESPRESO ANKETA: Smeta li građanima gej slikovnica?

(Espreso.co.rs/Poslovni.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.