KONZUMIRAO AJAHUASKU, PA UBIO ŠAMANKU: Onda ga je dočekala STRAVIČNA SUDBINA!
Umro je u prašumi, Foto: Youtube printscreen

smrt u peruu

KONZUMIRAO AJAHUASKU, PA UBIO ŠAMANKU: Onda ga je dočekala STRAVIČNA SUDBINA!

Njegovo putovanje završilo se kobno

Objavljeno: 22:22h

Kanađanina Sebastijana Vudrufea (41), koji je otputovao u Peru kako bi u potrazi za prosvetljenjem proučavao halucinogene lekove u amazonskoj prašumi, ubila je peruanska banda koja ga je okrivila za ubistvo starije šamanke vrlo poštovane u njihovom selu.

Njegovo putovanje završilo je kobno kada je u četvrtak navodno s dva metka upucao 81-godišnju isceliteljicu Oliviju Arevalo Lomas, pripadnicu plemena Šipibo-Konibo u selu Viktorija Grasija na severu Perua.

Omiljena šamanka, piše CBC, vodila je unosan zdravstveni centar koji je zapadnjacima nudio ajahuasku - halucinogeno biljno piće namenjeno lečenju i podizanju svesti o sebi i svetu koji vas okružuje.

Vudrufje bio jedan od njenih pacijenata, a peruanske vlasti imenovale su ga njenim ubicom.

Istog dana kada je ubio uglednu šamanku, Vudrufua su linčovali meštani.

Peruanska policija izvestila je kako je Kanađanin brutalno vučen za vrat kroz prašumu.

Video koji je jedan meštanin snimio telefonom prikazuje muškarca prekrivenog krvlju kako moli za milost dok ga vuku za uže zavezano za njegov vrat, a potom se vidi njegovo beživotno telo kako leži na blatnoj zemlji.

Službenici su u subotu iskopali njegovo telo iz neoznačenog groba u šumi, na mestu kilometar udaljenom od kuće šamanke Arevalo.

- Telo smo identifikovali koristeći otiske prstiju i radi se o Sebatijanu Vudrufu - kazao je general Horhe Lam koji je vodio istragu o dvostrukom ubistvu.

Još uvek niko nije uhapšen zbog njegove smrti.

- Nećemo biti mirni dok oba ubistva ne budu rešena - kazao je glavni tužitelj Rikardo Palma Himenez.

Inače, amazonska prašuma već niz godina privlači strance koji eksperimentišu sa ajahuaskom koja izaziva psihodelična iskustva.

Ovaj halucinogeni koktel već se vekovima koristi u Brazilu, Peruu, Ekvadoru i Kolumbiji kao lek za brojne bolesti i još nije nikad zabeleženo da izaziva nasilnost.

Vudrufovi prijatelji kažu kako je prvi put u Peru otputovao 2016. i kako se udaljio od njih nakon nekoliko iskustava s ajahuaskom.

Ronald Suarez, vođa plemena Šipibo-Konibo, kazao je kako su ubice Kanađanina reagovale u trenutku i pribegli tradicionalnom traženju pravde.

- Ali mi smo miroljubiv narod koji je oduvek živeo u skladu s prirodom. Nemamo poverenja u našu policiju, i često se kriminalci izvuku nekažnjeno - kazao je.

Oliviju Arevalo Lomas, koja je bila na glasu kao hodajuća knjiga koja zna najviše o tradiciji i njihovoj kulturi, već danima oplakuje celo selo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutranji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.