NJENA MATURSKA HALJINA IZAZVALA JE BESNE REAKCIJE: Osudili su je što je OVO obukla, ali ona je imala spreman odgovor! (FOTO)
Obukla je tradicionalnu kinesku haljinu, Foto: Twitter printscreen / Keziah

rasprava na tviteru

NJENA MATURSKA HALJINA IZAZVALA JE BESNE REAKCIJE: Osudili su je što je OVO obukla, ali ona je imala spreman odgovor! (FOTO)

Poručili su joj da odmah obriše slike

Objavljeno:

Maturska haljina jedne devojke iz Jute izazvala je burnu raspravu na Tviteru.

Korisnica Tvitera Kezija, koja nije Kineskinja, objavila je prošle nedelje svoje fotografije u tradicionalnoj kineskoj haljin, što je navelo drugog korisnika, Džeremija Lama da joj odgovori:

- Moja kultura nije tvoja... maturska haljina.

Njegov komentar izazvao je pravu raspravi, a mnogi su ga podržali.

Lam je na onda objasnio zašto su fotografije sporne. Kazao je kako je ova haljina prvo bila uniforma za čišćenje kuća, a onda je postala simbolom osnaživanja žena.

- U vreme kada su žene u Aziji bile ućutkivane, bio je to ne samo dwo umetnosti već simbol aktivizma. Ovaj komad odeće prgrlio je feminizam, samopouzdanje i jednakost polova kroz prekrasan izgled. Stil se potom proširio širom Azije, a ova krasna odora postala je znakon slobode žena - napisao je.

Dodao je kako je ponosan sam na svoju kulturu i ne dozvoljava da bude predmet američkog konzumerizma i 'razonoda beloj publici što je jednako kolonijalnoj ideologiji'.

I dok su neki predlagali Keziji da ukloni fotografije, ona je odbila.

- Svima koji su toliko negativni: Samo samo pokazivala poštovanje kineskoj kulturi. Neću obrisati fotografije jer nisam učinila ništa pogrešno već iskazala moju ljubav prema toj kulturi. Radi se o haljini. I prekrasna je - napisala je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.