MORA DA POŠTUJE TRADICIJU: Ovo su čudna PRAVILA kojih Kejt Midlton mora da se pridržava nakon POROĐAJA!
Kejt Midlton, Foto: EPA / Andy Rain

NEOBIČNI OBIČAJI

MORA DA POŠTUJE TRADICIJU: Ovo su čudna PRAVILA kojih Kejt Midlton mora da se pridržava nakon POROĐAJA!

Pored brige o malom dečaku, vojvotkinja od Kembriža mora paziti i na niz drugih sitnica koje joj tradicija nalaže da poštuje

Objavljeno:

Kejt Midlton, supruga britanskog princa Vilijama, juče je na svet donela svoje treće dete.

Pored brige o malom dečaku, vojvotkinja od Kembriža mora paziti i na niz drugih sitnica koje joj tradicija nalaže da poštuje.

Evo koja bi, za većinu smrtnika čudna pravila, Kejt morala slediti po rođenju trećeg deteta a da bi zadovoljila dugu tradiciju:

Prvo pravilo: Kraljica mora saznati prva

Pre nego vest procuri u javnost, kraljici se treba obelodaniti da se beba rodila. Tako je navodno i kada se princ Džordž (4) rodio, princ Vilijam ke preko zaštićenog, kodiranog telefona baki javio da je dobio sina. Ali pre toga su Kejt i Vilijam vest objavili na društvenoj mreži Tviter čime su zaobišli ovo pravilo.

Drugo pravilo: Gradski glasnik vest širi dalje

Toni Eplton kao neslužbeni gradski glasnik širi vest po gradu. To je bio slučaj i kad su rođeni princ Džordž i princeza Šarlot (2). Ovo je pravilo sačuvano iz vremena kada je imalo smisla jer deo stanovnika nije znao čitati ni pisati pa su im novine malo značile.

Treće pravilo: Preferira se kućni porođaj

Kraljica Elizabeta je inače svu svoju decu rodila kod kuće, u Bakingemskoj palati. Ovo je pravilo prva prekršila pokojna princeza Dijana kad je svoje sinove, princa Harija (33) i princa Vilijama (35) rodila u privatnom krilu londonske bolnice St.Meri.

Četvrto pravilo: Očevi ne smeju biti prisutni

Porođaj se smatra isključivo 'ženskim poslom' i muškarci nikako ne bi smeli biti prisutni, ni u kući ni u bolnici.

Peto pravilo: Babice se obavezuju na ćutnju

Babice se kod kraljevskih porođaja obvezuju kako neće nikome deliti informacije vezane za tok porođaja. Veruje se tako da je Kejt na porođaju princeze Šarlot imala tri službene babice koje su, navodno, kada je reč o informacijama s porođaja, nepotkupljive.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.