Sa 14 je postao najizopačeniji serijski ubica: Sodomizovao je dečake, skidao ih gole, a ono što je jednom od njih pronađeno između nogu je za povraćanje! (FOTO)(VIDEO)
Zvali su ga "Crveni đavo", Foto: Printscreen/Facebook

dečak iz pakla

Sa 14 je postao najizopačeniji serijski ubica: Sodomizovao je dečake, skidao ih gole, a ono što je jednom od njih pronađeno između nogu je za povraćanje! (FOTO)(VIDEO)

Prišao bi dečacima, ponudio ih slatkišima i sprijateljio se sa njima. Kada je stekao njihovo poverenje, odveo bi ih na neku od zabačenih lokacija i tamo ih mučio

Objavljeno: 20:13h

Dok su se druga deca bezbrižno igrala u pesku, Džesi Pomeroj bio je povučeno dete bez prijatelja, a u slobodno je vreme mučio i ubijao životinje.

Krajem aprila 1874. godine dva brata su se igrala na plaži u južnom Bostonu. Tražili su školjke, a našli nešto što će im se useći u mozak do kraja života. Naime, u jarku su našli telo dečaka koji je bio gotovo potpuno go, na telu je imao brojne ubode te ogroman rez na vratu. Genitalije su mu bile razrezane, a u oko mu je bio zabijen nož. Tko god da je počinio taj stravičan zločin, telo dečaka na kraju je i zapalio.

Dva brata šokirana prizorom munjevito su otrčala kući i sve ispričali roditeljima koji su pozvali policiju. Svima je bilo jasno kako je pred njima nedelo monstruoznog i izopačenog uma. Još iste večeri braća Edvard i Bendžamin Harington policajcima su ispričali kako su ranije tog dana videli dečaka koji je trčao iz smera mesta na kojem je pronađeno telo.

Rekli su im da je bio vrlo visok i da je nosio kapu. Lokalna zajednica bila je u šoku, ali i u strahu. Ovo nije bio prvi takav zločin, a u svakome su stradala baš deca. Policija je sumnjala da je počinilac dete ili mlađa muška osoba, no nisu uspeli da dođu ni do kakvih konkretnih dokaza.

"Vuk samotnjak", kako su Džesija zvali, rođen je u Čarlstonu u Masačusetsu, u januaru 1859. godine. Nikada se nije uklopio u društvo čemu je zasigurno pridoneo i defekt koji je iamo na desnom oku. Njegova zenica je bila prekrivena belom mrenom zbog čega je redovno bio predmet sprdnje u školi, a zbog toga ga je izopštila i zajednica.

Od najmanjih nogu imao je hladan odnos s ocem, a fizički su ga zlostavljali svi koji su bili snažniji i veći od njega. Zbog toga se on, pak, iskaljivao na onima koji su bili manji i slabiji od njega. U isto vreme, otac ga je sve više fizički zlostavljao i tukao do krvi. Jedina uteha u svemu tome bila mu je majka Rut En Pomeroj.

Ona je smatrala kako njen sin ima problema jer ga drugi zlostavljaju. Kada je počeo da muči i ubija životinje, Rut je to protumačila kao još jedan znak njegove tuge.

"Dečak mučitelj"

Krajem 1871. godine brojna deca su počela da prijavljuju zlostavljanja. Roditeljima i policiji prijavljivali su dečaka koji je bio veći i snažniji od njih. Neki od njih su i seksualno zlostavljani. Nepoznati dečak bi im prišao, ponudio ih slatkišima i sprijateljio se s njima. Kada je stekao njihovo poverenje, odveo bi ih na neku od zabačenih lokacija i tamo ih mučio.

Tek nekoliko meseci bilo je potrebno da nepoznati nasilnik dobije nadimak "Dečak mučitelj" i "Crveni đavo". Nažalost, to je bio tek početak... Mediji su počinitelja opisivali vrlo detaljno. U njima je Rut En prepoznala upravo svog sina i odmah nagovorila supruga da se hitno presele. Tako su završili u Bostonu.

U avgustu 1872. godine mali dečak pronađen je na obalama grada. Bio je živ, ali mučen. Nekoliko meseci kasnije pronađen je još jedan dečak privezan za telefonsku govornicu, a njegovo telo bilo je ispunjeno modricama. Za razliku od prethodnih žrtava, ovaj dečak je policiji dao ključnu informaciju. Opisao je dečaka koji je imao belu mrenu koja je prekrivala zenicu njegovog desnog oka.

Policija je napokon uhapsila Džesija i osudila ga na šest godina u popravnom domu. No, njegova majka uspela je da potegne nekoliko veza i Džesi je izašao na slobodu već nakon par meseci.

Gotovo godinu dana Džesi je relativno mirovao. A onda je 1874. godine Keti Kuran nestala iz svog doma u južnom Bostonu. Ona je izašla kako bi kupila svesku u prodavnici koju su vodili Džesijevi roditelji. Tamo je viđena poslednji put.

Pet nedelja kasnije, na plaži je pronađeno telo Horejša Millena, četverogodišnjaka sa početka ovog stravičnog slučaja. Kada ga je zahvaljujući svedočenju braće Harington uhapsila policija, mladi Džesi na sebi je imao tragove krvi i ogrebotine po koži, a otisak čizama odgovarao je tragovima u pesku na plaži.

Džesi je, zaključili su brojni stručnjaci, bolovao od neodređene mentalne bolesti, a njegovo je ponašanje bilo potencirano lošom situacijom u porodici. Smatrali su kako je Jesse mučio druge jer su drugi mučili i zlostavljali njega. Uz to je najverojatnije bio i ljubomoran na decu iz srećnih i dobro uređenih porodica jer su ta deca imala ljubav kakvu on nikada nije mogao da oseti.

Iako je bio maloletan, Džesi je osuđen za smrti Keti Kuran i Horejša Millena na doživotnu kaznu zatvora.

Tri mjeseca pre 17. rođendana zatvoren je u državni zatvor u Masačusetsu. Telo djevojčice Keti pronađeno je kasnije u podrumu ispod radnje koju su imali njegovi roditelji.

Starost je dočekao u samici, uz poeziju, knjige i studije prava. Za vreme izdržavanja kazne pokušao je da pobegne čak 12 puta.

Bonus video

HOROR KOD MLADENOVCA: Nožem ubio babu, pa pozvao policiju! Odvode ubicu!

(Espreso.co.rs/ Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.