ĆERKA OD 14 GODINA JU JE PROBUDILA USRED NOĆI: Mama, POLICIJA dolazi po mene zbog ONOG ŠTO SAM GLEDALA NA INTERNETU!
Foto: Pixabay

SKANDALOZNO!

ĆERKA OD 14 GODINA JU JE PROBUDILA USRED NOĆI: Mama, POLICIJA dolazi po mene zbog ONOG ŠTO SAM GLEDALA NA INTERNETU!

Šta bi trebalo da uradite kad vaše dete pogleda pornić? Pitanje je to koje mnogim roditeljima predstavlja najgoru noćnu moru

Objavljeno:

Uplašena mama, Amelija M. Miler suočila se sa tim problemom jedne noći u novembru 2014. godine, kada je probudila tada 14-godišnja ćerka. Njena ćerka je pogledala pornić. Celo iskustvo opisala je u članku koji je napisala za Huffington Post.

- Plačući, sva potresena, šaputala je - Mama, moram ti nešto reći. Te reči značile su da smo se razbudili u sekundi. Mozak mi je radio sto na sat. Trudna je? Drogira se? U problemima je? Prijateljica joj je trudna/drogira se/u problemima je? Znala sam da moram ostati smirena, ma što bilo. Ustala sam.

- Ok, šta je?

Umesto odgovora, pružila mi je iPhone. Bilo je jasno da je ozbiljno, jer mi inače nije dala ni da virnem na njen mobilni.

Očekivala sam ružne poruke, gole slike, pretnje, ali umesto toga gledala sam neku stranicu s pravnim uređenjima. Zbunjenost je nadvladala strah.

- Šta je, pitala sam.

- Gledala sam porniće i FBI me našao, odgovorila je, započela je Amelia.

- Kako kaže, i dalje joj nije bilo jasno. Kakvi pornići? Hoće li im FBI sad razvaliti vrata? Hoće li ići u zatvor? Treba li joj pravnik? Ček, je li pornjava uopšte ilegalna?

- Ništa me nije moglo više šokirati. Očekivala sam takve neprijatne razgovore kasnije. Kako je imala 14 godina mislila sam da smo obavile sve velike teme, menstruacije, seks, online sigurnost, njeno telo, droga i alkohol, napisala je.

Dodala je da je želela otvorenu komunikaciju s decom.

- Ni pornići? Mislila sam da nećemo o tome dok moj sin, koji je pet godina mlađi, ne uđe u pubertet. Nažalost, i pomalo naivno, nikad nisam mislila da ću o tome sa svojom ćerkom.

Dok smo sedele u mraku, pitala sam je neke stvari i dala mi je neprijatne odgovore. Nikad se nije dopisivala ni sa kim. Nije se javljala nikome ni slala gole fotke. Nije objavljivala svoje snimke. Gledala je seks odraslih.

Nije gledala snimke dece ("Užasno, mama!"). Da, privlače je snimci i žena i muškaraca. Tokom razgovora sam se smirila. Muž i ja shvatali smo da su njena iskustva slična onim tinejdžerima kojima se dogodi isto. Adolescenti su znatiželjni kad je reč o seksu, napisala je Amelia.

Istakla je da se retko priča o znatiželji devojčica.

- Dok sam je gledala stisnutu u uglu kreveta, začaurenu u sramu i nervozi, shvatila sam da se nema razloga stideti. Samo je bila radoznala.

Nakon razgovora uverila sam se da nije napravila ništa zbog čega će je uhapsiti. Jednostavno joj je iskočio pop-up spam s porukom koja nema veze s FBI-em. Ne znam ko je postavio, ali pokazala se dobrom za moju ćerku, inače ne bi razgovarala o tome sa mnom, istakla je.

Danas njena ćerka ima 17 godina, a kako kaže Amelia, prvo gledanje pornića nije je pretvorio u seksualnog manijaka. Čekala je do 17. rođendana da ode na prvi dejt pa je i dalje sa tim dečkom.

- Nikad ne bih rekla da će razgovori sa njom o pornićima biti važan trenutak u našoj vezi, ali bio je. Nakon toga je znala da mi može reći sve, da ću je saslušati i voleti bez obzira na sve, zaključila je Amelia.

I ona je shvatila da su 14-godišnjaci znatiželjni oko seksa i da traže odgovore u porno filmovima. Zbog toga je počela više razgovarati s njom o tome. Da nije bilo te noći, sigurno ne bi o tome tako rano počele pričati.

Njen sin uskoro će napuniti 13 godina, a ona i muž znaju da već moraju razgovarati sa njim o tome. Na njihovu sreću, i ćerka dosta razgovara s njim o tome, a on je sluša više nego što bi slušao roditelje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.