Njena ćerka je prestala da puzi, a onda su saznale tužnu istinu! (VIDEO)
Njena priča je potresna, Foto: Youtube printscreen

POTRESNO

Njena ćerka je prestala da puzi, a onda su saznale tužnu istinu! (VIDEO)

Elejn je saznala poražavajuću dijagnozu

Objavljeno:

Malena Holi Čendler bila kao i svaka druga beba, dok njena mama posle njenog prvog rođendana nije primetila nešto zabrinjavajuće.

Elejn je primetila kako njena ćerka prestaje da puzi i da se uspravlja. Dok su druge bebe već hodale, njena je regresirala.

Zabrinula se i odmah se javila lekaru. Nakon devetodnevnog boravka u bolnici i brojnih testova, Elejn je saznala poražavajuću dijagnozu - njena ćerka boluje od retke bolesti koja je slična Alchajmerovoj.

Elejn je, nakon užasnog saznanja, odlučila da napusti svoj posao i pruži svojoj čerki najbolju moguću negu u vremenu koje joj je preostalo.

- Mislila sam da ću sa njom moći da radim sve ono što je moja mama radila sa mnom, da je vodim u šetnju ili kupovinu, ali sada nam je sve to oduzeto. Bolest je slična Alchajmerovoj, jer na taj način napada mozak. Ali ona je i dalje ista prelepa i zabavna devojčica koja obožava Zvončicu. Ima puno igračaka Zvončica. - priča ona.

Najteži deo je, kako kaže Holina majka, regresija devojčice, koja nekada ume samo da leži na podu, ne praveći nekad ni kontakt očima.

- Mogla je da doživi dvadesete, ali sada joj je ostalo samo još par godina. Zato želimo da napravimo još puno uspomena - kaže Elejn.

Njena trudnoća je bila sasvim normalna, a Holi se razvijala jako svaka druga beba - znala je da puzi i uspravi se i hoda. A onda je 2016. godine dobila infekciju uva i grla, i tada su doktori otkrili da ona ima uvećanu slezinu.

Nakon testova, dijagnoza je bila retka neurodegerativna bolest Niman - Pik Tipa C, koja se javlja 1 u 120 000 pacijenata u Velikoj Britaniji. Ona će se na kraju proširiti do njenog srca i mozga, sa fatalnim ishodom.

- Šetamo što više možemo i uvek pravimo puno fotografija za uspomenu, ali izbegavamo glasna mesta, jer ih Holi ne voli. Voli da se igra tako što osloni ruke na mene i pokazuje stvari. Ona je moja predivna devojčica i ne znam kako ću bez nje - kaže neutešna Elejn.

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.