SLOMIO SAM BANANU, MNOGO JE BOLELO: Znao sam odmah kad sam čuo KRC, ispovedio se sa bolnom grimasom na licu
Ros Adorjan oporavljao se od frakture penisa četiri sedmice, Foto: Facebook Printscreen

NEĆETE VEROVATI!

SLOMIO SAM BANANU, MNOGO JE BOLELO: Znao sam odmah kad sam čuo KRC, ispovedio se sa bolnom grimasom na licu

Ros Adorjan oporavljao se od frakture penisa četiri sedmice - toliko mu je trebalo da počne samostalno da mokri Nakon nekoliko meseci potpuno mu se vratila seksualna funkcija

Objavljeno:

Negde u dubini svog mozga, muškarci znaju da je to moguće. Išao bih korak dalje i reći ću kako je većina muškaraca verovatno osetila strah da se možda malo savinuo, i ja sam među njima, počeo je svoje neprijatno iskustvo 32-godišnji Ros Adorjan, komičar i režiser iz New Yorka.

Bilo je to pre tri godine. Sreo se sa starom prijateljicom u baru. Završili su u njegovom stanu u Ist Vilidžu na Menhetnu. Veliki užitak ubrzo se pretvorio u tešku patnju.

- U osnovi smo se približavali cilju... Izašao sam iz nje, a kada sam se odlučio vratiti, ona se gurnula nazad i zapravo je samo puknuo - ispričao je.

- Čim sam čuo zvuk pucanja znao sam da se obistinio moj najveći strah. Odmah sam znao da nešto nije u redu, krenuo sam s protokolom za hitne slučajeve. Uzdisao sam i valjao se u bolovima pa nazvao 911 - kazao je.

Nakon dolaska hitne pomoći odveli su ga u Medicinski centar Weill Cornell gde ga je pregledao tim urologa
Nakon dolaska hitne pomoći odveli su ga u Medicinski centar Weill Cornell gde ga je pregledao tim urologafoto: Facebook Printscreen

Nakon dolaska hitne pomoći odveli su ga u Medicinski centar Weill Cornell gde ga je pregledao tim urologa. Prvo su želeli da vide može li da mokri, ali nije mogao.

Zatim su napravili cistoskopiju - endoskopsku analizu u kojoj sprovedu malu kameru radi procene stanja i nastale štete.

Nalaz je pokazao da mu je razderana uretra (sluznica mokraćne cevi).

Dr. Rajveer Purohit, direktor rekonstruktivne urologije u bolnici Mount Sinai Hospital u New Yorku i glavni hirurg u njegovom slučaju pojasnio je što se točno desilo kod Rossa.

- Ross je imao ne tako uobičajenu frakturu oba corpora cavernosa (erektilnog tkiva) kao i potpuni poremećaj uretre. A ako se uretra ne popravi, može nastati ožiljak koji bi sputavao normalno mokrenje ili fistula kod koje bi urin izlazio izvan mokraćne cevi. Znači, što se pre ode u bolnicu, to bolje - rekao je.

Dodao je kako je Rossova operacija trajala tri sata. Oporavak je trajao četiri nedelje nakon kojih je napokon počeo da mokri samostalno. Nakon nekoliko meseci potpuno mu se vratila seksualna funkcija. Uglavnom, na kraju je sve dobro prošlo i posledica nema.

I lekar dr. Jack Mydlo, profesor i predsednik Urološke hirurgije na Univerzitetu Temple, objasnio je koliko je Rossova fraktura penisa bila ozbiljna.

- To se u medicinskom smislu naziva "ruptura korpus cavernosa" ali "fraktura penisa" je uobičajen pojam. Kada ljudi čuju da se radi o lomu, pomisle da je kost u penisu, ali kosti nema. Uveravam vas, to je više od pucanja. Radi se o tkivu nalik sunđeru koje se proteže duž penisa - rekao je i dodao da su lomovi penisa relativno retka pojava. Svaki mesec susretne se s jednim do dva takva slučaja.

Komičar je o svom bolnom iskustvu napisao knjigu pod nazivom "Broken Bananah" koja se može kupiti na Amazonu. U njoj pokušava navesti ljude na smeh i pozitivno razmišljanje, pa čak i kada im se u životu događaju loše stvari.

Kaže kako je na svom iskustvu naučio vrednu lekciju - kako, i kada se čini da ne može biti gore, zapravo može. Srećan je što je dobro prošao.

Srećan je što je dobro prošao
Srećan je što je dobro prošaofoto: Facebook Printscreen

Lomovi alatke su češći u muslimanskim zemljama

Prema istraživanju iz 2002. godine u medicinskoj literaturi spomenuto je više od 1300 slučajeva frakture penisa od 1935. godine. Više od polovine tih slučajeva odnosi se na muškarce iz pretežno muslimanskih zemalja gdje ponekad preduzimaju drastične mere kako bi sakrili svoje uzbuđenje.

Muškarci pokušavaju zaustaviti erekciju ili je sprečiti jer im je socijalno neprijatno zbog toga. Ali, takva nastojanja da se erekcija prisilno zaustavi mogu rezultirati lomom.

Moguća posledica je impotencija

Fraktura penisa je zapravo lom jedne ili obe membrane koje prekrivaju njegovo erektilno tkivo, a uzrokuje ga brza, tupa sila dok je alatka u erekciji, obično tokom seksa ili kod agresivne masturbacije.

- Fraktura penisa jedna je od ređih posledica povreda uda. Najčešće zbog siline kod odnosa ud naleti na tvrdu prepreku i pri tom pukne jedna od ovojnica kavernoznih tela ili spongioznog tela ili više njih. Osim karakterističnog zvuka pucanja, boli koje pacijent pri tome oseti, često je prisutna oteklina i krvavi podliv. A čvrstoća uda se izgubi gotovo trenutno - objasnio nam je Neven Kapun, dr.med. spec. urolog iz Zagreba

Dodao je kako povredu treba čim prije hirurški zbrinuti, a najkasniji u roku 24 sata.

- Ukoliko se sa odlaskom kod urologa odlaže, nemogućnost postizanja erekcije i impotencija konačni su rezultat - upozorio je ovaj stručnjak.

Tri najopasnije poze za lom penisa

U novoj studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Impotence Research pod nazivom "Relationship between sexual position and severity of penile fracture" (odnos između seksualnog položaja i ozbiljnosti frakture penisa), stručnjaci su analizirali položaje tokom seksa i došli do određenih zaključaka.

Lekari su otkrili tri poze kod kojih je šansa za frakturu penisa najveća:

  1. Doggy poza (pseća poza) je najopasnija - čak 41 posto slučajeva frakture penisa dogodilo se tokom te poze
  2. Misionarski položaj - do loma penisa došlo je u 25 posto slučajeva
  3. Na trećem mestu poza u kojoj je žena na muškarcu

Istraživači su, takođe, primetili kako su povrede kod doggy poze i misionarske vrlo slične i vrlo su ozbiljne, dok lomovi tokom seksa u kojem je žena na muškarcu nisu toliko teški, otkriva The Sun.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.