PAPA JE PRIMETIO DA JEDAN DEČAK PLAČE: Rekao mu je da mu šapne šta ga muči, a dečakovo pitanje je sve raznežilo! (VIDEO)
Papa je utešio dečaka, Foto: Youtube printscreen

DIRLJIVO

PAPA JE PRIMETIO DA JEDAN DEČAK PLAČE: Rekao mu je da mu šapne šta ga muči, a dečakovo pitanje je sve raznežilo! (VIDEO)

Papa je odgovarao na pitanja skupine dece od veri i životu kada je jedan od njih, dečak po imenu Emanuel, briznuo u plač

Objavljeno:

Papa Franja imao je emotivni susret sa jednim dečakom u rimskoj četvrti Korvijale.

Papa je odgovarao na pitanja skupine dece od veri i životu kada je jedan od njih, dečak po imenu Emanuel, briznuo u plač.

Videvši da je mališan vidno uzbuđen, papa je insistirao da mu Emanuel na uho šapne svoje pitanje. Nakon što mu se dečak poverio, papa Franja zatražio je od njega dozvolu da ponovi celoj okupljenoj grupi ono što mu je rekao.

- Kada bismo samo mogli plakati kao Emanuel kada imamo bol u našem srcu. On plače za svojim ocem koji je umro i imao je hrabrosti to učiniti ispred nas, jer u njemu postoji ljubav. Njegov otac bio je ateist, ali on je svoje četvoro dece krstio, bio je dobar čovek. Lepo je što sin za svog oca kaže da je “dobar”. Ako je taj čovek mogao tako podići svoju decu, onda je bio dobar čovek. Bog je ponosan na tvog oca - kazao je papa Franjo okupljenima.

Dečakovo pitanje je bilo: “Je li je moj tata, ateist, na nebu?", a odgovor koji je papa potom dao dečaku dirnuo je sve okupljene.

- Bog odlučuje ko ide na nebo! Kako je Božje srce reagovalo pred takvim ocem? Je li Bog napušta svoju decu kada su dobra? - upitao je papa potom prisutne, koji su mu uglas odgovorili: “Ne!”.

- Dakle, Emanuel, evo odgovora. Bog je sigurno bio ponosan na tvog tatu jer je jednostavnije verniku krstiti decu nego osobi koja ne veruje. Na Boga je sigurno to ostavilo utisak - zaključio je papa i za kraj pozvao Emanuel da se moli Bogu i da se uvek seća svog oca:

- Pričaj sa svojim tatom, moli se svom tati. Hvala ti Emanuel na tvojoj hrabrosti - zaključio je papa.

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.