NJENA ŽIVOTNA PRIČA JE NEVEROVATNA, A PATNJA VELIKA: Preminula glumica koju je Severna Koreja otela i terala na snimanje (VIDEO)
Foto: Printscreen

napustila nas U 92. GODINI

NJENA ŽIVOTNA PRIČA JE NEVEROVATNA, A PATNJA VELIKA: Preminula glumica koju je Severna Koreja otela i terala na snimanje (VIDEO)

Poznata glumica preminula je u bolnici u Južnoj Koreji

Objavljeno:

Čoe Eun Hui preminula je danas u 92. godini, prenosi "BBC". Južnokorejka je bila glumačka zvezda sedamdesetih godina, a tadašnji lider Severne Koreje je naredio svojim podanicima da je otmu.

Nekoliko meseci kasnije oteli su i njenog supruga Šin Šang-oka, slavnog filmskog reditelja. Par je osam godina učestvovao u severnokorejskoj kinematografiji i dobili su Kimovo poverenje te im je bilo dopušteno da otputuju u Beč na promociju filma. Tada su tražili politički azil u američkoj ambasadi i uspeli su da pobegnu iz zarobljeništva.

Njihova priča ovekovečena je u filmu "Ljubavnici i despot" iz 2016. godine. Severna Koreja je uvek negirala da otima ljude i naglasila da su glumica i reditelj tamo tražili utočište.

Čoe i njen suprug bili su najveće zvezde u Južnoj Koreji sedamdesetih godina. Glumica se od reditelja razvela 1976. godine, a ubrzo nakon toga je oteta. Iako su bili razvedeni, ostali su u dobrim odnosima te je Šin krenuo da je traži, ali je kao i ona, završio u Severnoj Koreji.

Par se ponovno venčao 1983. i u ostali su u braku do 2006. kada je reditelj preminuo.

Bonus video

Espreso intervju: Dana Vulin

(Espreso.co.rs/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.