DEČAK (8) JE SAM POBEDIO RAK: Lekari su njegovoj mami rekli da im više ne mogu pomoći, ali ona se nije predala!
Džulijan se oporavio, Foto: Profimedia

čudesno ozdravljenje

DEČAK (8) JE SAM POBEDIO RAK: Lekari su njegovoj mami rekli da im više ne mogu pomoći, ali ona se nije predala!

Nastavila je da mu daje tri stvari

Objavljeno: 09:56h

Dečak Džulijan Malankovska uspeo je sam da se oporavi od terminalne faze raka, i šokirao je lekare.

Dečaku su dijagnostikovalii leukemiju kada je imao samo dve godine. Godinu dana je bio u bolnici gde su mu davali hemoterapiju. Stanje mu se poboljšalo ali nakon nekog vremena rak se vratio. Lekari su uzeli DNK uzorak njegovog brata Leona, ali nažalost on mu nije bio kompatibilan.

Srećom, pronašli su drugog donatora i oko Božića 2014. godine Džulijanu su transplantovali koštanu srž. Ali rak se opet vratio. Džulijan je 2016. završio u bolnici jer mu je curela krv iz nosa.

Njegova majka je tada počela da istražuje i pronašla je na internetu terapiju T-ćelijama koja se izvodi u SAD-u. Džulijan je postao prvo dete koje je prošlo istu terapiju u Mančesteru.

Iako se u početku činilo da je terapija uspela, rak se vratio 2017. godine. Tada su lekari rekli njegovim roditeljima da mu više ne mogu pomoći.

Prestali su mu davati terapije jer je rak bio u terminalnoj fazi. Ali dečakova majka Aneta (30) se nije predavala. Kaže kako je uvela posebnu dijetu za Juliana i davala mu nekonvencionalne lekove.

- Kombinovala sam dijetu, sikavicu, alkalnu vodu i sveži sok - kaže Aneta koja je uverena da je to pomoglo njenom sinu. Lekari su ostali u čudu i rekli su porodici da je ovo jedan od slučajeva na njih milijardu.

Džulijanovo stanje se toliko poboljšalo da sada ima blaži oblik leukemije koji je izlečiv.

Dečak je trenutno u bolnici u Mančesteru gde opet ide na hemoterapiju nakon koje će mu lekari, budući da prvi pokušaj nije uspeo ope transplatovati koštanu srž. Nadaju se da će rak nakon toga biti u remisiji, piše Miror.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.