DELFINI SU OD PESKA NAPRAVILI KRUG: Kada čujete čemu služi, shvatićete zašto su NAJPAMETNIJI! (VIDEO)
Kako delfini prave svoju mrežu za ribe, Foto: Printscreen Youtube

OVO NISTE ZNALI

DELFINI SU OD PESKA NAPRAVILI KRUG: Kada čujete čemu služi, shvatićete zašto su NAJPAMETNIJI! (VIDEO)

Ovo je činjenica o životu delfina o kojoj većina od nas ne misli – oni moraju da jedu

Objavljeno:

Delfini deluju kao da nikada neće odrasti od svog srećnog raspoloženja i stava, pa ih verovatno zbog toga toliko volimo – podsećaju nas koliko je zabava važna u životu.

Ali pored njihovog zanimljivog i zabavnog izgleda spolja, oni imaju i drugu stranu na koju baš i ne volimo puno da mislimo. Postoji tajna u vodenom svetu o delfinima koja je snimljena na ovom videu, koji nam pokazuje na šta su ova bića spremna kada nisu tako slatki i umiljati.

Ovo je činjenica o životu delfina o kojoj većina od nas ne misli – oni moraju da jedu. Kada su u vodenom parku, oni su hranjeni od strane ljudi, ali u velikom plavom okeanu oni moraju da koriste svoj stari način – moraju da love. Umesto da mirno čekaju svoj plen kao što to rade lavovi ili vukovi – delfini su shvatili da postoji mnogo lakši način za lov. Kada su sastavili svoje nosiće, došli su na brilijantnu ideju koja deluje kao igra, ali im ustvari donese mnogo hrane u njihova usta.

Snimak ispod prvo pokazuje delfina koji se malo čudno ponaša. Ona mlati svojim repom uz dno dok pliva u krug. Ustvari je ovaj krug od peska njena verzija mreže za ribe. Nakon podizanja peska repom, jadne male ribe odrade ostatak posla za nju. Pogledajte video ispod da bi videli da su delfini savršeni u pripremanju svog obroka.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Magazin.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.