PRVI PUT VIDEO CIVILIZACIJU S 19 GODINA: Ispovest čoveka koga su odgajali vukovi
Foto: Screenshot/youtube

život je čudo

PRVI PUT VIDEO CIVILIZACIJU S 19 GODINA: Ispovest čoveka koga su odgajali vukovi

Zvuči kao deo "Knjige iz džungle", a zapravo se radi o istinitoj priči Markosa Rodrigeza

Objavljeno:

Godine 1965. Markosa su pronašli u pećini. Živeo je već 12 godina sa čoporom vukova, zapravo od kada je bio mali dečak. Tada mu je umrla majka, otac ga je napustio, a pre toga ga je prodao lokalnom farmeru koji je živeo u planinama Sijera Morena u Španiji. Sam je procenio da je tada imao šest ili sedam godina. Farmer koji ga je uzeo je ubrzo umro i ostavljen je na milost i nemilost divljoj planina.

Imao je 19 godina kada su ga pronašli i vratili u civilizaciju. Od tada o njegovom životu se dosta pisalo -bio je tema knjiga, antropoloških studija, a BBC je snimio dokumentarac.

Danas Markos ima 72 godine i živi u malom selu Rante. Uprkos tome što živi sa ljudima već decenijama, priznaje da mu je poslednje srećno sećanje vezano za život s vukovima.

Za španski "El Pais" Markos priča da se oseća prevareno i da su ga ljudi maltreitirali, a zaposleni u bolnicama i na mestima gde je radio- zloupotrebili.

- Mislim da su mi se smejali jer se ne razumem u politiku i fudbal - priča on.

Iako misli da se nikada nije privikao u potpunosti na život s ljudima, njegove komšije su ga prihvatile. Jedna humanitarna organizacija pokušava da sakupi novac koji bi unapredio uslove u kojima trenutno živi.

Razočaran životom među ljudima priznaje da je pokušao da se vrati u planine, ali ga vukovi više nisu prepoznavali kao deo čopora.

- Možeš da kažeš da su tu, čuješ ih kako dahću, naježiš se...ali nije lako videti ih. Vukovi su tu i ako ih pozovem oni će odgovoriti, ali mi neće prići. Mirišem na ljude, nosim kolonjsku vodu - priča on.

Kada se jednom prilikom vratio na lokaciju gde je bila pećina u kojoj je živeo, rastužio se jer je otkrio da su tamo nikle kuće.

Sada je njegovim životom preovladalo razočaranje. Ipak, postoji jedna svetla tačka. Redovno ga zovu u škole da deci priča o svojim iskustvima i nauči ih koliko je važno da brinemo o prirodi i svetu oko nas. Deca mu se dive mnogo više nego odrasli i prosto ga obožavaju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) ŠVARCENEGER SE OGLASIO NAKON OPERACIJE: Evo šta kaže kako se oseća!

(Espreso.co.rs / Noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.