Novac u rukama, glava u torbi: Njima je veliki dobitak na lutriji zauvek izmenio život! (FOTO) (GIF)

Pazite šta želite

Novac u rukama, glava u torbi: Njima je veliki dobitak na lutriji zauvek izmenio život! (FOTO) (GIF)

Veliki novac može doneti veliku sreću, ali i veliko prokletstvo. Najbrži način za zgrtanje basnoslovnih svota su igre na sreću. Prva lutrija organizovana je na današnji dan daleke 1569. godine
Objavljeno: 21:03h

U Engleskoj je, na današnji dan, prvi put organizovana lutrija. Izvlačenje, davne 19569. godine, održano je pod patronatom kraljice Elizabete I, u katedrali svetog Pavla u Londonu. Lutrija je sve do danas ostala zabava širokih narodnih masa. Ovo su neki od ljudi kojima je lutrija donela sreću, a tu su i dobitnici koji su premiju bukvalno "prosuli kroz prozor". Slep, sa dobitnim tiketom, pitao ljude da li je dobio na lutriji. Šta mislite, šta se dogodilo?(VIDEO) 1. Džon Katej Pošto su zaradili deo premije od 319 milona dolara na "Mega milions džekpot" lutriji, Džon i Linda Katej su odlučili da deo od svojih 28,7 miliona ulože ulože u zabavni "Sprej park" u Grin Ajlendu u američkoj državi Njujork.

2. Luiz Vajt Osamdesetjednogodišnja Luis Vajt iz Njuporta, na Rod Ajlendu, 2012. godine kupila je voćni sladoled (poznat kao "rainbow sherbet") i od kusura pazarila tiket lutrije koji joj je doneo 336.4 milona dolara. U čast tog dezerta, osnovala je humanitarni fond naslovljen po njemu.
3. Bob Erb Kanadski aktivista koji se zalaže za legalizaciju marihuane Bob Erb postao je 25 miliona dolara bogatiji, pošto je kupio tiket dok je išao na sahranu svog oca u Kalgari. Deo nagrade donirao je banci hrane, a jedan milion je namenio je manifestaciji "420 Dan", godišnjem skupu podržavalaca legalizacije marihuane.
4. Džanit Li Kada je 1993. godine osvojila 18 milona dolara, ova vlasuljarka poreklom iz Južne Koreje veliki deo novca donirala je Demokratskoj partiji. Njene donacije uopšte nisu bile skormne, pa je zahvaljujući njima, te kockarskim i kreditnim dugovima bankrotirala 2001. godine.

via GIPHY

5. Merl i Patriša Batler nisu znali šta da rade sa svojih 110,5 miliona

via GIPHY

6. Deniz i Pol Hardver 5 miliona funti
7. Lara i Rodžer Grifits dobili 1,8 miliona funti na Lotou

via GIPHY

8. Najdžel Vilets dobio milion, pošto je prethodno neplanirano kupio srećku od 20 funti
9. Vivijen Nikolson osvojila 152.300 funti

via GIPHY

10. Džordž i Beril Kits dobio 3,5 miliona funti
5 koji se i nisu baš nešto ovajdili 1. Kali Rodžers na lutriji dobila 1.875.000 funti

via GIPHY

2. Džefri Dampje osvojio 20 miliona dolara, započeo je biznis sa kokicama

via GIPHY

3. Evelin Adams ukupno 5,4 milona dolara
4. Abraham Šekspir dobio 17 miliona dolara
5. Bili Bob Harel dobio Teksas Loto džekpot od 31 milion dolara

via GIPHY


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.