Svi misle da psi vole češkanje po stomaku, međutim... Evo šta NISTE znali o vašim ljubimcima
Psi ne vole da im iko dira stomak, Foto: Fonetap

niste znali

Svi misle da psi vole češkanje po stomaku, međutim... Evo šta NISTE znali o vašim ljubimcima

Koliko god mislite da ih poznajete, uvek može bolje...

Objavljeno:

Kada se pas izvrne na leđa, podigne šape u vis i gleda vas s ljubavlju, malo ko može da odoli da ga ne mazi.

Ali, psi ne vole da im iko dira stomak kada se okrenu i verovatno neće uživati u tome, ali će tolerisati takvo čudno ponašanje jer im se čini da se njihovom vlasniku to dopada.Ovo je samo jedna od stvari koje pogrešno tumačimo kod životinja, jer po mišljenju eksperta za životinje doktorke Džil MekKej ne treba vikati na psa kada laje na vrata ili kada mačka grebe po sofi.

Kada se pas izvrne na leđa i pokaže stomak to je izraz poverenja koje psi pokazuju međusobno, jer ako mu je stomak izložen to nikako nije poziv da ga škakljete po stomaku.

- Kada pas ovako legne ispred vlasnika, to znači da mu veruje, ali da njegov stomak ne mora da bude škakljan istog momenta. Pas će to iscrpeti jer je navikao na takav osećaj, rekal je Džil.

Psi ipak ne vole da im iko dira stomak
Psi ipak ne vole da im iko dira stomak foto: Stock

Kada pas laje na nekoga ko je ispred vrata ili na poštara, ne trebate da vičete na psa, već da ta osoba bude tiha i da ignoriše psa jer oni mrze ignorisanje. Tako ćemo im staviti do znanja da su nevaljali i da im ne poklanjamo pažnju zbog nestašluka.

Ljudi greše i kada misle da moraju da budu dominantni nad psima i mačkama čije nepristojno ponašanje može da bude i znak anksioznosti. Vlasnici mačaka moraju da znaju da njihovo čudno ponašanje ima uzrok, kao što je grebanje sofe i ostalog nameštaja, piše dailymail.co.uk.

- Kada mačka ušeta u dnevnu sobu, ona vidi naslon ili pozadinu kreveta kao dodatni zid koji treba obeležiti. Umesto da vičete na vašu mezimicu stavite grebalicu na to mesto kako bi ona tu grebala. Mačke piju vodu iz vaših čaša jer im vodu i hranu držite na istom mestu, a one vole da im voda ihrana ne stoje jedna pored druge, rekla je doktorka MekKej.

Mačke nisu navikle da jedu i pijuvodu na istom mestu u divljini pa im zbog toga razdvojte činije za vodu i hranu, ili investirajte u fontanu jer mačke vole vodu koja teče.

Bonus video:

KUCE SE POGUBILE ZBOG REŠETKE! Nisu zatvorene, a ne znaju kako da izađu!

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.