Stjuardesa primetila čudan par na letu i devojčici ostavila poruku: ISTINA JE ZAPANJILA SVE!
Spasila je devojčicu, Foto: EPA

neverovatna priča

Stjuardesa primetila čudan par na letu i devojčici ostavila poruku: ISTINA JE ZAPANJILA SVE!

Ovo je priča o zatrašujućem događaju na jednom letu

Objavljeno:

U medijima je objavljena priča o trgovini ljudima koja ledi krv u žilama.

Iako star nekoliko godina, ovaj događaj oživljava zastrašujuću spoznaju da se slične situacije svakodnevno odvijaju, i da žrtve mogu biti ljudi koji pokraj vas prolaze na ulici ili, na primer, sede do vas u vozu. Stjuardesa Šejla Fedrik odigrala je ulogu života spasivši 14-godišnju devojčicu na letu Aljaska Erlajns iz Sijetla u San Francisko, prenosi "San". Za 49-godišnju stjuardesu bio je to sasvim uobičajen radni dan, ali s deset godina radnog iskustva iza sebe, Šejla je znala prepoznati sumnjive putnike.

Zapuštena devojčica prljave kose sedela je u društvu starijeg muškarca koji je izgledom potpuno odudarao od stanja u kojem se nalazila 14-godišnjakinja. Sheali je to bilo sasvim dovoljno da joj privuče pažnju, a ni intuicija koju je imala nije bila zanemariva. Povodeći se time, u nekom trenutku je prišla paru i započela neobavezni razgovor koji joj je samo potvrdio da je nešto u odnosu suputnika itekako pogrešno. Muškarac je odmah zauzeo čudan obrambeni stav, a devojčica je izbjegavala ikakvu komunikaciju i kontakt očima.

Iskusna stjuardesa znala je da mora nešto preduzeti i potiho mrmljajući, u trenutku nepažnje muškarca, uspela nagovoriti djevojčicu da ode na toalet. Tamo joj je na ogledalu ostavila papirić, a kad je nakon nje ušla u toalet, dočekala ju je zastrašujuća poruka ‘Treba mi pomoć’. Stjuardesa je istog trenutka obavijestila pilota o situaciji u avionu i u trenutku sletanja na aerodrom u San Francisku, policija je okružila avion. Tad je otkriveno da je djevojčica žrtva trgovine ljudima i da joj je hrabra stjuardesa upravo spasila život. Šejla je za medije izjavila kako je nakon ovog događaja dugo razmišljala o tome jesu li se ovakve situacije može bitno i ranije odvijale na njenim letovima, a da ih, manjkom iskustva, nije bila ni svesna. Poslednjih godina, avionsko osoblje mnogih kompanija prolazi posebnu obuku koja im može pomoći u prepoznavanju trgovine ljudima na međunarodnim i domaćim letovima.

Tom je problemu nužno posvetiti potpunu pažnju jer brojke koje je izneo "Vašington Post" govore da je samo prošle godine na američkom tlu uhapšeno 2000 trgovaca ljudima te da je identifikovano 400 žrtava. Broj koji se procenjuje za sve nerazjašnjene i nerešene slučajeve puno je strašniji – pretpostavlja se kako krijumčari u Sjedinjene Američke Države svake godine uvedu 50, 000 devojaka i žena koje završe u mračnom svetu prostitucije. Junakinja ove priče i godinama nakon događaja u kontaktu je s anonimnom devojkom kojoj je spasila život. Prema njenim riječima, srećna je i sigurna i pohađa jedan američki koledž.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Infopult.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.